Redeschiderea urmăririi penale în câteva dosare ”omorâte” la Parchetul Târgu Neamț

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț (Parchetul Județean cum îl știe lumea)  a ”intrat” puțin în dosarele instrumentate de procurorii din Târgu Neamț și a cerut instanței redeschiderea urmăririi penale în nu mai puțin de 7 dosare. Toate aceste cauze au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Tîrgu Neamț, în ziua de 17 noiembrie, și ar trebui ca, după o anchetă (serioasă de astă dată) să fie date altfel de soluții.

De exemplu, în una din cauze este vorba despre un tânăr neliniștit, găsit cu droguri în mașină, testat, pozitiv la cannabis și totuși netrimis în judecată pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. Dosarul a fost clasat de procuror, dintr-un motiv absolut pueril și incapabil să justifice o inacțiune a aceluiași procuror.

Așadar, tânărul în cauză, a fost preluat din autoturismul Audi pe care-l conducea și dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice: urină și sânge. În cea de urină s-a detectat prezența substanței THC (canabis). Pentru proba de sânge, procurorul nu a dat nicio dispoziție, așa că n-a fost prelucrată. Iar în ordonanța de clasare, procurorul a scris motivul clasării ca și cum n-ar fi avut nicio legătură cu el: ”În cauză este incident unul din cazurile de împiedicare a exercitării acţiunii penale şi anume cel prev. de art. 16 lit. b C.p – fapta nu este prevăzută de legea penală, în condiţiile în care la mostra de urină a rezultat THC-prezent, acelaşi rezultat nerezultând şi referitor la mostra de sânge. DISPUN: Clasarea cauzei privind pe inculpatul Anton Silviu, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influenţa substanţelor psihoactive”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, în subordinea Parchetul Târgu Neamț, a avut o altă părere și a cerut instanței redeschiderea urmăririi penale și în acest caz, și în alte 6. Acum depinde în ce stadiu o fi proba de sânge, dacă o mai fi, având în vedere că fapta datează din luna mai a anului trecut. Dar așa, ca idee, e admirabil modul de lucru al Parchetului Târgu Neamț.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.