Mall-ul de la piață – viitor palat administrativ, deocamdată pornesc scările rulante

0

După o îndelungată pauză, de aproape un an, scările rulante de la Mall Forum Center de la piața centrală vor fi repuse în funcțiune de luni, 22 noiembrie. De altfel, scările rulante au fost reparate și sunt funcționale, dar nu pot fi pornite până ce nu se obține autorizația ISCIR.

În mall funcționează Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț, la etajele superioare, iar accesul era dificil, mai ales pentru persoanele în vârstă.

 

Planurile viceprimarului Alin Lehăduș pentru mall-ul de la piață vizează o transformare radicală: ”În momentul de față îmi doresc să poată fi transformat într-un palat administrativ. Acolo să fie toate serviciile de utilitate publică. Și Poliția locală, și Direcția de Asistență Socială și sediile societăților care sunt sub umbrela consiliului local. Dacă mă uit ce costuri sunt pentru chirie, întreținere, utilități la Direcția de Asistență Socială și la Poliția locală, mi se pare o soluție bună. Trebuie reabilitată clădirea, gândite toate fluxurile, sunt optimist că ne aflăm în acest exercițiu 2021-2027 de eficiență energetică, trebuie doar să scriem un proiect și să facem un palat administrativ în interesul cetățeanului. Direcția de taxe și impozite trebuie să fie la parter, nu la etaj, a fost mutată la etaj doar ca să oblige un trafic pentru privați. Este de noaptea minții ca în anul 2021 să avem o colectare bună a taxelor și impozitelor și acolo să nu funcționeze scările. Ar fi trebuit să le punem covor roșu oamenilor că s-au dus și au plătit”.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.