Piramida holografică din Ceahlău s-a văzut mai clar azi decât pe 6 august

2

Teoria conform căreia piramida holografică din masivul Ceahlău este un fenomen unic, cu valențe mistice, care se petrece doar de sărbătoarea ”Schimbarea la Față” a fost contrazisă (și) astăzi, 4 noiembrie, când imaginea piramidei a fost mai clară decât în ziua de 6 august. Însă, probabil de dragul misterelor și al fenomenelor unice vor rămâne destui care vor susține, în continuare, mitul deja consacrat: ”Piramida apare în ziua “Schimbării la față” sărbătorita pe 6 august în calendarul ortodox. Bătrânii spun că în această zi inclusiv muntele îşi schimbă înfăţişarea. Iubitorii fenomenelor mistice susţin însă că piramida tridimensională arată că Ceahlăul este muntele sacru al dacilor. Andrei Trandaf, parapsiholog: „Unii presupun că ar fi fost un fel de Olimp al dacilor pe care sălăşluia Zamolxex. Se pare că muntele Ceahlău este mult mai deosebit din punct de vedere energetic decât alţi munţi din ţara noastră. Oricine poate să simtă prin starea de spirit, dacă este veselie, înseamnă că energia este bună. Ceahlăul este prin definiţie un munte sacru”. Ca să prindă fenomenul la răsărit, oamenii urcă muntele cu o noapte înainte”. (Știrile Pro TV).

E o compunere de patru umbre. Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră. La fel, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, datorită poziţiei soarelui, umbrele se unesc la vârf şi se creează o imagine magnifică tridimensională, ca holograma unei piramide“. (Adevărul).

De multe ori, în ziua de 6 august piramida nu s-a văzut absolut deloc, dar a fost foarte clară pe 8 august, la început de septembrie sau de noiembrie, imaginea surprinsă astăzi dimineață de o cameră de supraveghere fiind una din cele mai spectaculoase. Asta nu înseamnă că pe 6 august 2022 nu vor urca pe Ceahlău sute de oameni convinși că doar în acea zi pot vedea piramida. Până la urmă legendele au farmecul lor…

Cristina Mircea

Foto Petre Herțescu

2 COMENTARII

  1. În fiecare dimineată și fiecare seară vărful Toaca are umbră…evident, dar cam 10 zile la începutul lunii August și încă o dată din an se formează cunoscutu efect optic tridimensional (hologramă) prin suprapunere de alte umbre. Eu am văzut și alții au văzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.