Un anunț care dă fiori reci: e posibilă întreruperea căldurii în Spitalul Județean

0

Conform raportării pe care managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț o face către Instituția Prefectului, astăzi, 27 octombrie, în unitatea sanitară erau internați 389 de pacienți, dintre care 375 confirmați Covid, 166 aflându-se în stare gravă – ”cu forme severe și critice”. La ATI sunt 25 de pacienți, dintre care 23 ventilați mecanic. Personalul medical, mai ales cel din UPU și ATI, este în continuă luptă cu moartea, în condiții de epuizare și stres în care n-au mai lucrat până acum. Și peste toate, astăzi s-a anunțat că se va opri căldura la noapte, când se prognozează o temperatură de zero grade Celsius. Anunțul a fost făcut în contextul montării cazanelor la centrala termică.

Au fost aduse cazanele de la Comes, s-au instalat două astăzi, mai rămâne de instalat unul mâine, dar funcționează încălzirea”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean. ”Nu anticipez nicio întrerupere. Este posibil să se fi anunțat că se lucrează, asta nu înseamnă că întrerupem, la fel procedăm, de exemplu, și când lucrăm la rețeaua de apă. Anunțăm că este posibil să se ia apa o oră, două, să fie oamenii avertizați, dar nu înseamnă neapărat că se întrerupe apa”.

Dacă anunțul va rămâne doar un avertisment, rămâne de văzut. Cert este că spitalul trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei, are probleme temporare cu medicamentele (de exemplu astăzi nu mai existau în stoc Cefort și Veklury), medicii resuscitează, conform protocolului, pacienții care decedează de Covid, deși nimeni nu și-a revenit vreodată, și sunt zile când se pierd între 5 și 8 bolnavi. În asemenea condiții de lucru, orice perturbare în plus, fie și un anunț că s-ar putea să se întâmple ceva care sporește stesul, este greu de suportat.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.