Iresponsabilitate: pensiuni care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

0

Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Neamț a descoperit, în timpul controalelor efectuate în luna septembrie, că există unități de cazare, unele cu încălzire pe lemne, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Este vorba despre 8 hoteluri și pensiuni:

  1. SC ACS CONSULT SRL – Pensiunea Mădălina – Ceahlău
  2. SC BERARDI PROD SRL – Săvinești
  3. MANCAȘ MIHAELA Î.I – APARTHOTEL ATLAS – Piatra Neamț
  4. SC G&T TRANS SRL HORIA (depozit produse alimentare și nealimentare) – Horia
  5. S.C. VIS ÎMPLINIT COPII FERICIȚI S.R.L. – Pensiunea Andra – Horia
  6.  SC MAGTEC PRODCOM SRL – Pensiunea Mara – Secuieni
  7. S.C. CĂPRIOARA TURISM S.R.L. – Hanul Haiducilo – Borca
  8. SC PERLA TURISM SRL – Pensiunea Perla – Ceahlău

Dintre neregulile constatate în urma controalelor enumerăm următoarele: instalaţia electrică nu se exploatează potrivit reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor – conductori electrici pozați direct pe material combustibil (lemn), lipsă izolație la îmbinări a conductorilor electrici; iluminatul de securitate pentru evacuare nu este în stare de funcționare sau nu este realizată echiparea cu acest tip de instalație; nu a fost realizată verificarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului; dotarea cu mijloace tehnice de primă intervenție la incendiu nu este asigurată în mod corespunzător, respectiv 1 stingător P6 ABC / 250mp, dar minimum două pe nivel, conform art. 3.10.1 din O.M.L.P.A.T. nr. 27/N/1999 Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor Indicativ P118/99); nu sunt marcate căile de evacuare cu indicatoare standardizate, astfel încât să fie recunoscut cu ușurință traseul acestora, atât ziua cât și noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu; nu sunt întocmite și afișate planuri de evacuare în caz de incendiu, pentru spațiile destinate cazării”, se precizează în comunicatul ISU Neamț.

Și nu doar unitățile de cazare au deficiențe în privința siguranței la incendiu, ci și un lăcaș de cult – Biserica ortodoxă ”Cuvioasa Parascheva” din Secuieni.

Toate neregulile constatate de pompieri au fost sancționate cu avertismente sau amenzi. Rămâne de văzut dacă vor avea efect. Pănă atunci, atenție unde vă cazați!

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.