4.000 de euro – ”prețul” unei angajări la spital, pretins de o ”doamnă” de la DSP Neamț

3

Cazul contabilei de la Spitalul Roman nu este singular în peisajul ”afacerilor” cu angajări în sistemul sanitar. O angajată a Direcției de Sănătate Publică Neamț, cu ani de vechime în instituție, a fost reținută astăzi, 13 octombrie, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț. Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Ancheta, defășurată de Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, confirmă convingerea populară că nu ”oricine” ajunge să lucreze la spital. Depinde pe cine cunoaște și cam câți bani are.

Cristina Mircea

 

3 COMENTARII

  1. Cred că doamna e doar vârful icebergului. Ghinionul ei o fi fost că a oprit toată suma pentru ea.
    Că doar nu poți face măgării de asemenea anvergură de unul singur. Cine știe ce mai afla anchetatorii și câți nu dorm nopțile astea. Cucoana cu pârnaia, restul cu emoțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.