Contabilei de la Spitalul Roman i se va opri ”șpaga” din salariu: 12.000 de lei și 6200 de euro

5

Mihaela Caraiman, una dintre contabilele cu vechime de la Spitalul Roman, judecată pentru trafic de influență, a primit astăzi, 17 august, prima sentință în procesul aflat pe rolul Tribunalului Neamț. Ea a fost acuzată că, în perioada 2019-2020, a pretins sume între 1000 şi 1500 de euro de la diverşi candidaţi, susținând că are influenţă asupra comisiilor de concurs şi îi va „ajuta” să se angajeze la spital.

Instanța a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de 4 ani, timp în care trebuie să îndeplinească mai multe obligații, inclusiv aceea de a nu părăsi țara fără acordul judecătorilor. Odată cu pronunțarea sentinței, magistrații au decis să modifice și măsura preventivă dispusă împotriva contabilei: ”În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei mun. Roman sau al Primăriei com. Horea, jud. Neamţ. (…) Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată împotriva inculpatei prin încheierea nr. 32/09.06.2021 a Tribunalului Neamţ cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data pronunţării sentinţei”.

În timpul anchetei, de la Mihaela Caraiman a fost confiscată suma de 1095 lei, iar restul banilor pe care i-a primit pretinzând că va pune o vorbă bună la comisiile de concurs îi vor fi opriți din salariu: ”Menţine măsura asigurătorie a popririi sumelor de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei de către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, până la concurenţa sumelor de 12.005 lei şi 6200 euro sau echivalentul în lei la data executării”.

Sentința Tribunalului Neamț poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, în termen de 10 zile de la comunicare.

Cristina Mircea

5 COMENTARII

  1. TRAFICUL DE INFLUENTA NU LA FACUT SINGURA, MAI SUNTOERSOANE CARE AR TREBUII SA DEA EXPLICATII, DAR EA ESTE TAPUL ISPASITOR .D- na director fosta stie sigur.

  2. Bună treaba,mica șpagă. La ambulanța cum se intră? Acolo bani grei,lumea vb de minim 10 000 euro pt asistent și 7000 pt ambulanțier,totul orchestrat de un interimar de 10 ani incapabil să treacă un examen.A fost prins un pește mic ,tot orașul stie cum se întra pe posturile din spital,rudele care sunt sigure la ofertă, nu dau din casă la DNA😄😄😄,trebuie sa ai recomandare pt a avea ocazia de a da spaga,nu?La ce pregatire au cei întrați in sistem in ultima vreme, mai bine mergeți pe rugaciune….

  3. Adică să-i mai dea Spitalul Roman și salarii în continuare lui hoata asta ordinara ca să returneze hoțiile făcute? La privat zbura din serviciu din secunda 2 pt mult mai puțin decât atât.

  4. Alooo, DNA, căutați managera care aranjează posturile, anchetați comisiile de examinare să jure fiecare în parte că nu au făcut favoritisme. Să verifice toate examenele din ultimii 10 ani. Tot orașul știe cum se dau examenele și cine trebuie să intre încă dinaintea susținerii examenului. La pușcărie toți și averile confiscate. La strung! La șaibă cu toți corupții din Spitalul Municipal Roman!

  5. Si șpaga dată medicilor și asistentelor ca să se uite la tine când ești internat, când se va lua on considerare?
    Când se va considera și se va face anchete serioase pentru dosarele de pensionare pe caz de boală, care sunt izvor de ne regularitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.