Primarul Sorin Ouatu se ”luptă” cu o funcționară; ea îi cere daune de 120.000 de lei

5

Amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 1.000 de lei, Sorin Ouatu, primarul de Ștefan cel Mare, a contestat sancțiunea în instanță și a cheltuit mult mai mult cu procesul, doar ca să demonstreze că ”i s-a făcut o nedreptate”. Și a câștigat în primă instanță.

Anulează hotărârea nr. 769/30.10.2019 emisă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Cum hotărârea nu este definitivă, există posibilitatea ca lupta edilului să continue la instanța superioară, dacă CNCD atacă hotărârea. Dar, deocamdată, se simte învingător, după o poveste care durează de 2 ani de zile.

În anul 2019, am fost reclamat de o angajată a primăriei, Crina Stanciu, care mi-a adus mai multe acuzații, că am discriminat-o, că n-am promovat-o, că n-am trimis-o la cursuri, că am parcat mașina lângă a ei și nu s-a putut urca în autoturism, lucruri de felul ăsta. Mai mult, ea susține că a fost hărțuită și discriminată pentru că a descoperit nereguli în contabilitate. S-au făcut verificări și de către poliție și de către Curtea de Conturi, nimeni n-a găsit nimic în neregulă, numai ea făcuse mari descoperiri. Când am angajat-o, eu am vrut s-o ajut pe contabila care ieșea la pensie și să preia din mers activitatea. Dar ele două nu s-au înțeles, au început să se certe, să se bată în birou și atunci am mutat-o pe Crina Stanciu într-un alt birou. Și de acolo a început problema. Dar nu s-a înțeles nici acolo cu colega și am mutat-o mai departe la Taxe și impozite, unde lucrează și acum”, a declarat primarul Sorin Ouatu.

Sentința Curții de Apel București nu este atât de importantă prin prisma anulării amenzii, cât este pentru cursul unui alt proces, deschis de Crina Stanciu la Tribunalul Neamț. Ea a cerut daune morale și materiale de peste 120.000 de lei tocmai pentru că s-a considerat discriminată și hărțuită, iar instanța din Neamț a suspendat procesul până la judecarea dosarului de la București. În care, cel puțin deocamdată, primarul a învins după 10 termene de judecată.

Ca primar, eu mi-am propus să fac cât mai multe proiecte în folosul oamenilor din comună. Pentru asta alerg de dimineață până seara. Și am nevoie de o echipă, care să muncească în ritmul în care muncesc eu. Unora li se pare o jignire dacă îi trimit la treabă și le spun să mai lase cafelele. Cam despre asta e vorba când se folosește cuvântul ”discriminare” în multe cazuri”, a mai spus primarul Sorin Ouatu.

De partea cealaltă a baricadei, Crina Stanciu ne-a declarat că după ce s-a angajat la primărie, în 2016, și a descoperit nereguli în contabilitate i le-a adus la cunoștință primarului: ”Dumnealui a considerat că e mai bine să mă hărțuiască pe mine, poate voi pleca, în loc să ia măsuri. Dar nu e important asta, dreptatea o să iasă deasupra până la urmă. La București nu m-am prezentat la proces că nu m-am considerat parte în acest dosar, dar urmează un recurs și ajungem și la Haga, dacă este nevoie. La orice instanță aș merge, aș câștiga numai enunțând una sau două din situațiile de hărțuire. Și nu fac asta pentru mine, eu și acele daune morale pe care le voi primi, le voi dona, dar vreau ca niciun alt funcționar sau niciun alt salariat sau cum vreți să-l numiți, să nu mai treacă prin ce am trecut eu”.

Cristina Mircea

 

5 COMENTARII

  • Anonimul este carcotas de al primarului. Spune minciuni. Cunosc situatia si doamna are multa dreptate in ce spune. „primarul”, este problema…daca nu vorbesti pe limba lui te executa….hartuieste…..te muta cum vrea muschi lui, pana cedezi. Este un om periculos … din mai multe puncte de vedere si eu am patit-o, ma hartuit pana mi am dat demisia din sistem. Nu am putut vorbi pe limba (gandirea) lui.

 1. Nu -l cunosc personal,dar apreciez tot ce face in comunitatea sa ,nu locuiesc in Stefan cel mare dar este un om de nota 10 in felul cum are grija de oamenii din comuna,ulite asfaltate,apa curenta…felicitari primarului!

 2. Această zisă doamnă nu prea ar avea ce cauta prin funcții publice sau la primăria noastră.
  Eu nu am nici o problemă cu cearta primar contabil.
  Eu vorbesc de ce am pățit eu cu această doamnă contabilă.
  Am mers anul trecut să plătesc inpozitul la primărie cu vreo săptămină inainte să se încheie anul calendaristic .
  Am ajuns la primărie si doamna era in curtea primariei si iam zis sa îi platesc inpozitul.
  A inceput o mare panaramă această cucoană zisă ,că de ce nu am avut timp că ea a inchis programul de incasări că sint obraznic că o intreb de ce a inchis acest program că si ea are treabă acasă si cite și mai cite.
  Acum îi zic eu
  Du-te cucoană acasă și lasă-ne in pace că se gasesc contabili sau casieri nu una ca tine să facă figuri platită din banii nostri,du-te si fă figuri de astea acasă nu intr-o institutie publică.
  Nu are ce cauta pe acest post astfel de persoană, este plină de ea ,priveste contribuabilii de sus ,se crede cineva dar nu-i nimeni ea ca personă in fata lumii care ii face salariul.
  RUȘINE SA-I FIE

  • Deci mai sunt si alti oameni nemultumiti. Sunt deacord cu ceea ce spuneti cred ca revizuirea comportamentului si moderarea felului de exprimare ar putea imbunatati situatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.