Site icon

Primarul Sorin Ouatu se ”luptă” cu o funcționară; ea îi cere daune de 120.000 de lei

Amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 1.000 de lei, Sorin Ouatu, primarul de Ștefan cel Mare, a contestat sancțiunea în instanță și a cheltuit mult mai mult cu procesul, doar ca să demonstreze că ”i s-a făcut o nedreptate”. Și a câștigat în primă instanță.

Anulează hotărârea nr. 769/30.10.2019 emisă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Cum hotărârea nu este definitivă, există posibilitatea ca lupta edilului să continue la instanța superioară, dacă CNCD atacă hotărârea. Dar, deocamdată, se simte învingător, după o poveste care durează de 2 ani de zile.

În anul 2019, am fost reclamat de o angajată a primăriei, Crina Stanciu, care mi-a adus mai multe acuzații, că am discriminat-o, că n-am promovat-o, că n-am trimis-o la cursuri, că am parcat mașina lângă a ei și nu s-a putut urca în autoturism, lucruri de felul ăsta. Mai mult, ea susține că a fost hărțuită și discriminată pentru că a descoperit nereguli în contabilitate. S-au făcut verificări și de către poliție și de către Curtea de Conturi, nimeni n-a găsit nimic în neregulă, numai ea făcuse mari descoperiri. Când am angajat-o, eu am vrut s-o ajut pe contabila care ieșea la pensie și să preia din mers activitatea. Dar ele două nu s-au înțeles, au început să se certe, să se bată în birou și atunci am mutat-o pe Crina Stanciu într-un alt birou. Și de acolo a început problema. Dar nu s-a înțeles nici acolo cu colega și am mutat-o mai departe la Taxe și impozite, unde lucrează și acum”, a declarat primarul Sorin Ouatu.

Sentința Curții de Apel București nu este atât de importantă prin prisma anulării amenzii, cât este pentru cursul unui alt proces, deschis de Crina Stanciu la Tribunalul Neamț. Ea a cerut daune morale și materiale de peste 120.000 de lei tocmai pentru că s-a considerat discriminată și hărțuită, iar instanța din Neamț a suspendat procesul până la judecarea dosarului de la București. În care, cel puțin deocamdată, primarul a învins după 10 termene de judecată.

Ca primar, eu mi-am propus să fac cât mai multe proiecte în folosul oamenilor din comună. Pentru asta alerg de dimineață până seara. Și am nevoie de o echipă, care să muncească în ritmul în care muncesc eu. Unora li se pare o jignire dacă îi trimit la treabă și le spun să mai lase cafelele. Cam despre asta e vorba când se folosește cuvântul ”discriminare” în multe cazuri”, a mai spus primarul Sorin Ouatu.

De partea cealaltă a baricadei, Crina Stanciu ne-a declarat că după ce s-a angajat la primărie, în 2016, și a descoperit nereguli în contabilitate i le-a adus la cunoștință primarului: ”Dumnealui a considerat că e mai bine să mă hărțuiască pe mine, poate voi pleca, în loc să ia măsuri. Dar nu e important asta, dreptatea o să iasă deasupra până la urmă. La București nu m-am prezentat la proces că nu m-am considerat parte în acest dosar, dar urmează un recurs și ajungem și la Haga, dacă este nevoie. La orice instanță aș merge, aș câștiga numai enunțând una sau două din situațiile de hărțuire. Și nu fac asta pentru mine, eu și acele daune morale pe care le voi primi, le voi dona, dar vreau ca niciun alt funcționar sau niciun alt salariat sau cum vreți să-l numiți, să nu mai treacă prin ce am trecut eu”.

Cristina Mircea

 

Exit mobile version