Restricții în Piatra-Neamț: mască în aer liber și interdicții de circulație după ora 20

3

Creșterea incidenței cazurilor de Covid la 6,30 la mia de locuitori în Piatra-Neamț a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre aplicabilă de mâine, 7 octombrie, prin care se instituie restricții în municipiul reședință de județ. Cele mai importante vizează interzicerea circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Se revine la declarație pe propria răspundere pentru justificarea deplasării sau, după caz, la prezentarea legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator.

De asemenea, masca devine obligatorie și în aer liber, în spațiile publice. Prevederile hotărârii se referă și la alte localități, iar textul integral poate fi citit aici.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Trăiască societatea socialistă multilateral dezvoltată,umflata prin aceste raportări false care au dus orașul la peste 6.3 la mie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.