Ionuț Găboroi nu este un ”erou de serviciu”, este un OM

0

Polițistul Ionuț Găboroi, cunoscut în Neamț drept un fel de ”spaimă a șoferilor”, pentru că nu iartă pe nimeni, îi avertizează politicos pe cei care au tendința de a-l mitui și apoi îi denunță, dacă insistă, a dovedit, din nou, că este om.

Intervenția lui de ieri a fost prezentată de biroul de presă al IPJ Neamț sub titulatura ”Eroul de serviciu”: ”În ziua de 4 octombrie, în jurul orei 15.30, colegul nostru, agent șef de poliție Găboroi Ionuț din cadrul Serviciului Rutier Neamț, s-a aflat  din întâmplare în apropierea imobilului unde a izbucnit incendiul. Imediat, polițistul a pătruns în locuință pentru a vedea dacă sunt persoane, moment în care a observat că într-o anexă a imobilului se afla un bărbat, în vârstă de 88 de ani. Acesta a evacuat persoana în cauză, care a fost preluată de un echipaj medical, constatându-se că nu a suferit leziuni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului”.

Așadar, Ionuț Găboroi, politist rutier, s-a comportat ca un om și a făcut un lucru pe care l-ar fi făcut, poate, și vecinii sau rudele bătrânului care a avut ghinionul să fie surprins de flăcări: ”Am văzut mult fum, am oprit, am vorbit cu un vecin, mi-a spus că acolo locuiește un bătrân și am intrat după el în casă. A durat 3 minute și 20 de secunde până ce toată locuința a luat foc, atât de repede s-a propagat incendiul și imediat au început să cadă grinzile. E prima oară când am intrat într-o casă care arde, temperatura era foarte mare, am simțit-o în plămâni”.

Ionuț Găboroi a fost om și când a intervenit la un accident rutier produs în Vrancea, acum 4 ani, faptă pentru care a fost avasat la excepțional.

Fără să ezite, el a intervenit și a salvat o fetiță care era imobilizată sub caroseria și roata unei autoutilitare, precum și pe șoferul autovehiculului, care era imobilizat sub volan. De asemenea, colegul nostru a acordat primul ajutor fetiței, până la sosirea echipelor medicale. Pentru asigurarea fluenței traficului rutier și asigurarea intervenției sprijinului solicitat prin 112, polițistul a dirijat autoturismele din zonă, pe una dintre benzi, alternativ. Îl felicităm pe colegul nostru și îi dorim succes”, se preciza în comunicatul Poliției Române.

Acum 4 ani, când nu era așa o competiție între instituțiile Ministerului Afacerilor Interne în a-și evidenția ”eroii”, nu i-a acordat nimeni lui Ionuț Găboroi această titulatură, pe care probabil nici nu și-o dorește, având în vedere felul lui de a fi. Între timp ”eroii” ministerului s-au tot înmulțit. Oamenii sunt din ce în ce mai rari…

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.