Hram fastuos lângă ruina Mănăstirii Bisericani (foto)

1

Cinstirea Sfinților Iosif și Chiriac de la Bisericani este prilej de mare sărbătoare creștină, că doar e hram, la Mănăstirea Bisericani. La mănăstirea nouă, cea construită  sub atenta îndrumare a starețului Serafim care, din păcate, nu a făcut destule eforturi pentru a salva de la degradare mănăstirea veche, din incinta sanatoriului.

Așadar, la biserica nouă, unde încă se construiesc diverse anexe, s-au adunat oameni, s-a desfășurat tricolorul pe ziduri, s-au pus covoare prin curte, s-a amenajat un fel de scenă decorată cu flori și a avut loc slujba cu participarea a 20 de preoți, un episcop, 4 diaconi și a coralei psaltice Evanghelismos.

Biserica veche, monument istoric, ascunsă după pavilioanele Sanatoriului Bisericani își trăiește, și astăzi, abandonul în tăcere, în așteptarea unei restaurări pentru care niciodată nu s-au găsit bani, deși pentru a-i stopa degradarea, inițial nu erau necesare decât reparații la acoperiș. Iar chilia Sfântului Chiriac, săpată în pământ sub coasta sanatoriului, este la fel de neglijată, obștea mănăstirii nereușind nici măcar să monteze un indicator spre locul în care s-a nevoit pustnicul pomenit astăzi.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

  1. Restaurările nu aduc aceleași venituri în buzunarele băieților deștepți cum aduc construcțiile noi. Nu știați asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.