Primarul de Hangu a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare, pentru corupție

1

Judecat din 2018 pentru fapte de corupție din perioada 2009-2010, Gavril Lupu, primarul de Hangu a fost condamnat astăzi, 10 septembrie, la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni. Instanța l-a obligat, de asemenea ca, în solidar cu partea responsabilă civilmente comuna Hangu, să plătească aproape 500.000 de lei daune materiale către APIA București. Judecătorii au decis să mențină sechestrul instituit de procurorii DNA asupra unei suprafețe de teren de 1848 mp, situate în intravilanul comunei Hangu. Hotărârea Tribunalului Neamț poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, instanța care va pronunța hotărârea definitivă.

Gavril Lupu a fost acuzat de procurorii DNA Bacău de comiterea infracțiunii  de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În perioada 2009 – 2010, inculpatul Lupu Gavril a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren mai mari decât cele pe care le utiliza în realitate. Concret, inculpatul a cerut sprijin pentru o suprafețele de 622,32 ha și 364,50 ha, deși în realitate utiliza doar 332,66 ha respectiv 197,21 ha, diferențele fiind utilizate în scopuri agricole productive (pășunat cu animale proprii) de către mai multe persoane fizice și juridice. Prin aceste demersuri, Consiliul Local Hangu a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 1.084.804 lei.
În cauză A.P.I.A. s-a constituit parte civilă cu suma de 1.053.928 lei.
În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin aplicarea sechestrului asigurator, asupra unui teren ce aparține inculpatului Lupu Gavril”, se arată în comunicatul DNA.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

  1. stiu ca ai fost coleg cu mine de scoala dar din parinti stiu ca nu erau bgati tare dar tu aud ca esti unu din aia bogati prin furaciuni asa sunt primarii cind se vad pe scaune inalte freaca pe toti cei mici dar bunu du-zeu nu doarme si le vine rindu la toti taicatu fiind la vremea lui maistru forestier tea facut mare om dar nu furacios acum se invirte in pamint sa stie ce faci si cum furi fara frica ca de esti primar nu un boschetar mult succes mai departe in haine vargate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.