Primarul Carabelea a rămas fără consilier(e) anticorupție

0

După o scurtă carieră în administrație, Constantin Ciornei Donighian a demisionat din funcția de consilier personal al primarului Andrei Carabelea, probabil în favoarea unei vieți tihnite de tânăr pensionar DGA. Decizia sa a fost determinată strict de motive personale, după cum a precizat primarul de Piatra-Neamț, care are cabinetul la jumătate din efectiv: ”Am 3 consilieri personali din 6 poziții posibile pe cabinet primar. Sunt în continuă căutare de oameni competenți și de încredere”.

Constantin Ciornei Donighian a condus Direcția Generală Anticorupție Vaslui, dar s-a intersectat și cu mediul politic, recomandarea sa pentru Primăria Piatra-Neamț venind, se spune, din partea lui Mugur Cozmanciuc, fostul șef al PNL Neamț, cercetat pentru trafic de influență.

Presa din Iași a scris câte ceva despre competențele extraprofesionale ale fostului șef al DGA: ”La începutul lunii februarie 2018, o firmă abia înființată în urmă cu câteva luni, SC C&D MOLDEXPERT CONSULTING SECURITY SRL, primește prin încredințare directă suma de 25.000 de lei pentru realizarea unui raport privind „analiza și tratarea riscurilor privind securitatea fizică”. Societatea în cauză aparține lui Constantin Ciornei Donighian, nepotul deputatului Varujan Vosganian. Donighian a fost și consilier al lui Varujan Vosganian în anul 2007 când acesta era ministrul Economiei, și ulterior parașutat în fruntea DGA Vaslui. Atribuirea contractului către firma nepotului lui Vosganian ridică mari semne de întrebare, nu atât din prisma atribuirii directe, ci din punctul de vedere al valorii contractului. Reporterii 7 EST au întrebat două firme de profil care este costul estimativ al unui astfel de raport. Ambele ne-au răspuns că prețul serviciului variază în funcție de mai mulți factori și că un preț maximal ofertat nu depășește suma de 5.000 de lei. De ce plătește Primăria Miroslava de 5 ori mai mult pentru un astfel de document?”

Întregul articol poate fi citit aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.