Water Fest – anulat din cauza neînțelegerilor dintre organizator și primărie

0

Devenit deja emblematic pentru comuna Ceahlău, Festivalul Water Fest, care ajunsese la a patra ediție, a fost anulat, din cauza neînțelegerilor referitoare la furnizarea curentului electric. S-a întrerupt astfel o manifestare care a avut loc chiar și în plină pandemie, în anul 2020, e adevărat cu un număr redus de participanți.

Anul acesta n-am fost decât doi parteneri, eu și Primăria Ceahlău, iar dacă unul din doi nu face ce trebuie, n-ai cum să te descurci”, a declarat George Sărluceanu, președintele Asociației Green Ties, organizatorul evenimentului. ”În anii trecuți au fost mai mulți parteneri și chiar dacă am avut clinciuri cu primăria, am trecut peste, s-a rezolvat cu ceilalți parteneri, dar anul acesta chiar n-am mai avut cum. Eu am cerut curent de la 1 până pe 31 august și pe data de 3 n-au mai vrut să-mi dea acces la contoar, acuzându-mă că vând curent participanților la festival, adică comercianților, dar practic curentul pentru ei era. Așa se face la fiecare festival și lucrurile funcționează. Așa a fost în fiecare an. La edițiile precedente am avut ceva bani și am adus generatoare în plus, ca să ne susținem. Festivalul a devenit emblematic, am fi fost la a patra ediție, ne pregătim pentru l anul, am bătut palma cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 – Rowmania și la anul vor fi cu noi, aici, undeva pe malul lacului S-ar putea să nu mai fie Ceahlău și să fie Poiana Teiului sau Hangu nu știu.

Aveam de gând să țin 4 week end-uri de spectacole. De Ziua Muntelui aveam programată Gala cântecelor de munte, care depindea de curent pentru că era o scenă mai mică, nu aduceam generatoare. Am anulat evenimentul de pe 6, după aceea am anulat Water Fest, iar pe 21-22 trebuia să vină Cripton. Planurile au fost mari, trebuia să vină și Ateneul din Iași, să facem teatru, dar n-a ieșit, nu s-au aliniat astrele anul ăsta”.

De partea cealaltă, Dumitru Coroamă, primarul de Ceahlău, spune că Geoge Sărluceanu a înțeles greșit condițiile de sponsorizare din partea primăriei: ”Noi voiam să sprijinim festivalul luând de la E On o autorizație provizorie pentru distribuire curent care putea fi folosit doar pentru scenă, artiști, lumini, nu pentru comercianți să vândă mici sau să țină în priză frigiderele cu bere. În anii trecuți, comercianții veneau cu generatoare și se gospodăreau cu cea aveau, Primăria Ceahlău nu vinde curent. Aveam stabilit, prin hotărâre de consiliu local, să acordăm 15.000 de lei sponsorizare pentru această activitate și bonus, curentul electric pentru scenă. Și cât se consuma pentru activitatea asta, ne duceam și plăteam la sfârșit, dar strict pentru scenă, nu pentru comerț”.

Prin urmare, în debarcaderul Ceahlău, a fost liniște în perioada 13-15 august. Poate la anul Water Fest se va întâmpla în locul în care s-a consacrat. Dacă se aliniază planetele.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.