Sofia Vicoveanca va cânta duminică la Festivalul haiducilor de la Grințieș

0

Ajuns la a cincea ediție, Festivalul haiducilor de la Grințieș, se va desfășura în zilele de 21 și 22 august, în atmosfera aceea specială, pe care numai oamenii frumoși, adunați laolaltă o pot crea. Locul este Poiana lui Vasile iar oamenii frumoși sunt deopotrivă organizatorii (Asociaţia Pro Grinţieş, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Grinţieş), participanții (de la micile artiste din zonă Anastasia Cotârgăşanu şi Antonia Răşchitor din Grinţieş, Ana Maria Luca din Ceahlău, Sorana Dascălu şi Ana Daria Botez din Târgu-Neamţ, Giulia Macarie şi Raluca Antoche din Broşteni, până la ansamblul profesionist „Floricică de la munte”, ansamblurile de amatori „Răzeşii” din Tupilaţi, „Ceata lui Vasile cel Mare” din Grinţieş, „Datina” din Botoşani, „Muntenii Broştenilor”, din Broşteni, Suceava, „Florile Ceahlăului” din Ceahlău, grupul folk „Merişorii Grinţieşului” şi trupa rock „Green Ties, the band) și partenerii media (”Mesagerul de Neamţ”, „Tele Moldova” şi „Radio Iaşi”).

Desigur, așteptate cu mult drag sunt valoroasele interprete de muzică populară și păstrătoare de tradiții Margareta Clipa (care va cânta sâmbătă) și Sofia Vicoveanca, al cărei specatcol este programat duminică.

Nu doar concertele vor fi punctele de atracție ale festivalului, ci și întrecerile despre care povestește inegalabil organizatorul de suflet, profesorul Daniel Dieaconu: ”Faptele de voinicie ale vestiţilor căpitani vor fi reconstituite prin concursuri de măiestrie şi putere, prin bucate ciobăneşti şi haiduceşti, prin cântece susţinute de rapsozi locali sau interpreţi cunoscuţi. Vă invităm la călărie, la tras buşteni cu calul, la tăiat butucul cu beschia, la aruncat baltagul în lungime sau la ţintă. Sau să prezentaţi cel mai frumos şi mai vechi costum popular sau cel mai frumos animal de la munte. Nu vor lipsi nici refrenele folk prin micii artişti care vor evolua în cadrul unui concurs, de asemenea, nelipsind nici concursul de muzică populară pentru copii”.

Cine vrea să știe poveştile haiducilor, poate urmări filmulețele de mai jos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.