VIP din Târgu Neamț – trimis în judecată pentru conducere fără permis

3

Cunoscut în egală măsură ca un om de afaceri de succes și ca membru important al PNL, consilierul local de Târgu Neamț, Mihai Stoica are, mai nou, un nou statut: cel de inculpat, trimis în judecată pentru conducere fără permis. În dobândirea noii ”calități” a fost ajutat de un binevoitor care l-a reclamat la poliție că s-ar fi urcat băut la volan. A fost urmărit de un echipaj de poliție, tras pe dreapta și testat, ocazie cu care s-a dovedit că nu consumase alcool, dar în schimb nu avea dreptul să conducă, pentru că permisul îi fusese suspendat pe motiv de viteză excesivă.

Așa stând lucrurile, Mihai Doru Stoica a fost cercetat și trimis în judecată, primul termen al procesului urmând să fie stabilit de instanța din Târgu Neamț. Conform Noului Cod Penal, pedeapsa pe care o riscă Mihai Stoica este închisoare de la 6 luni, la 3 ani sau amendă. Până se va judeca dosarul, consilierul local se prezintă, periodic, la judecătorie și solicită dreptul de a conduce (autovehicule), ceea ce a și obținut: ”În temeiul art. 111 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002, admite cererea formulată de petentul-inculpat STOICA MIHAI-DORU, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 NCP (având dreptul de a conduce suspendat), și în consecință: Dispune prelungirea duratei exercitării dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice pentru 30 de zile, începând cu data de 09.08.2021 , până la data de 07.09.2021, inclusiv, dar nu mai târziu de data rămânerii definitive a hotărârii. Măsura va fi comunicată șefului Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț”.

Dincolo de inconvenientele de a nu putea conduce decât cu voie de la instanță și de a avea un dosar penal pe rol, Mihai Stoica are calitatea de membru al Comisiei de specialitate nr. 1 din Consiliul local Târgu Neamț, comisie care se ocupă cu ”Buget-finanțe, studii, prognoze economico-sociale, administrarea domeniului public și privat, servicii publice, comerț, agricultură și turism” și controlează firma AG SAN Invest SRL, care a depășit anul trecut o cifră de afaceri de 8 milioane de lei.

Mihai Stoica a mai avut două procese cu Poliția Rutieră, de natură civilă, prin care a contestat o sancțiune pentru viteză primită la Buzău, dar a pierdut pe toată linia și hotărârea a rămas definitivă pe 15 decembrie 2020. Decizia instanței implica și suspendarea dreptului de a conduce pentru 3 luni, termen care era contorizat din momentul pronunțării hotărârii definitive. Cine l-a reclamat la poliție, în luna ianuarie a acestui an că se află la volan sub influența alcoolului, probabil știa foarte bine că nu are dreptul să șofeze. Și așa, un om bine informat l-a condus spre Mihai Stoica direct spre un dosar penal. Ghinion!

Cristina Mircea

3 COMENTARII

  1. Nu poți decât sa te intrebi,integritatea aleșilor exista dar lipseste cu desăvârșire? Cum ajung agaricii ăștia in functii? Raspuns sec: nivelul de educatie general scazut😄

  2. De când jurnaliștii influențează opinia publică și nu prezintă doar faptele în mod concret? Se dorește a se prezenta într-o lumină favorabilă un ales local prin blamarea persoanei care l-a denunțat? Orice cetățean are dreptul să denunțe o infracțiune atâta timp cât fapta în cauză reprezintă un pericol și vedem cu toții ce rezultă din urma unei clipe de neatenție sau o greșeală de acest gen. Chiar să îi fi vrut răul, legea se aplică pentru toată lumea, indiferent dacă sunt VIP-uri sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.