Mitropolitul Teofan a oficiat liturghia de pomenire a Sfintei Teodora (video)

0

Curtea Mănăstirii Sihăstria, care și-a sărbătorit hramul astăzi, 7 august, a fost, ca în fiecare an, plină de credincioși veniți din toate colțurile județului sau din alte zone ale Moldovei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe un podium amenajat în fața lăcașului de cult.

Cine n-a reușit să ajungă la Sihăstria, în ziua pomenirii Cuvioasei Teodora de la Sihla poate urmări slujba aici. De asemenea, persoanele care doresc să trimită online pomelnice la Mănăstirea Sihăstria au la dispoziție adresa de e-mail sihastria@mmb.ro.

Cuvioasa Teodora s-a născut în satul Vânători Neamț, în jurul anului 1650. După o scurtă perioadă de căsnicie a ales drumul călugăriei, la fel ca și soțul ei. Vreme de 30 de ani a sihăstrit singură, iar adăpostul ei era o peșteră din munții Sihlei. A fost descoperită de doi părinți de la mănăstirea Sihăstria, care au urmărit un stol de păsări, care luau pâine din mănăstire și se duceau spre schitul Sihla.

Un text despre viața Cuvioasei Teodora și despre ce s-a întâmplat cu moaștele ei poate fi citit aici.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.