Bucurie pentru copiii din Ștefan cel Mare: se deschide parcul public

0

Cunoscut și recunoscut pentru numeroasele proiecte pe care le accesează, Sorin Ouatu, primarul comunei Ștefan cel Mare, anunță o altă inaugurare pentru duminică, 8 august, când va deschide oficial un parc public, realizat din fonduri europene (250.000 de euro). Lucrările au început anul trecut, mult întârziate din cauza unor contestații, dar până la urmă s-a reușit finalizarea acestora în timp util, pentru a nu pune în pericol proiectul.

Parcul are o fântână arteziană, loc de joacă, leagăne, alei, bâînci, copaci și un punct de informare.

”Am angajat o persoană defavorizată, pentru că așa prevede proiectul, să fie un șomer sau un beneficiar de ajutor social, care o să se ocupe de îngrijirea parcului, de muzică, de atmosferă, până vom face un program. În viitor, angajații primăriei, prin rotație, vor face de două ori pe săptămână, câte două ore, diverse activități cu copiii. Și mai trebuie să găsim un iaz, undeva prin vecini, unde să mergem să învățăm copiii să pescuiască”, a declarat Sorin Ouatu.

Duminică, lumea se va aduna la prânz la inaugurare, iar transportul copiilor din satele comunei va fi asigurat, după program, cu microbuzul. Spre încântarea celor mici, personaje din desene animate le vor oferi înghețată, baloane, dulciuri și momente vesele.

Primarul, care a primit deja foarte multe aprecieri pe Facebook, mai are în lucru 3 proiecte care se apropie de inaugurare: ”Este vorba despre centrul social din satul Ghigoiești, apoi muzeul și apoi Hanul de la Șerbești. Toate se finalizează anul acesta, dacă Guvernul României ne va sprijini cu sumele necesare cofinanțării. Chiar am vorbit cu domnul prim ministru pentru că datorită multelor proiecte pe care le avem, și cofinanțarea din partea primăriei s-a cam mărit și nu mai facem față. Cu fiecare proiect, mai schimbăm ceva în comuna noastră și o facem mai frumoasă, spre bucuria cetățenilor”.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.