Castanii tăiați ar putea fi ”imortalizați” prin sculpturi (FOTO)

0

Peisajul din zona Cimitirului Eternitatea, a stadionului și a Colegiului Tehnic Forestier a devenit trist odată cu tăierea castanilor, deocamdată la nivelul coroanei. Mare parte din trunchiuri sunt încă în picioare, iar oamenii se întreabă dacă vor fi lăsați așa.

Vor fi tăiați de tot și vom vedea în ce măsură îi putem imortaliza cu niște sculpturi, dar aceasta este deocamdată doar o idee”, a declarat primarul Andrei Carabelea. ”Știu că foarte multă lume a criticat acțiunea, dar castanii trebuiau tăiați pentru că sunt destul de rigizi. Fenomenele meteo violente, care au loc în special în lunile iunie-iulie, ne obligă să luăm măsuri. E vorba de siguranța pietrenilor. Sunt un ecologist și nu aș comanda vreodată tăierea vreunui copac dacă nu ar exista motive serioase. Castanii care s-au tăiat, s-au tăiat în baza unei analize, specialiștii au descoperit că aveau goluri înăuntru. Sunt anumite molii care ataca castanul și acțiunile de prevenire și combatere a acestor molii nu dau întotdeauna rezultate”.

În locul castanilor tăiați, primăria va planta tot castani. Inițial se vorbea despre platani, pe considerentul că sunt mai elastici și s-ar comporta mai bine la vijelii, însă, în numele simbolurilor orașului, în lupta dintre platan și castan a câștigat castanul.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.