Evaluarea Națională: încă un 10 curat la matematică, după contestații

0

Contestațiile au avut efect. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat că 462 de elevi n-au fost mulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională – 251 la limba și literatura română și 211 la matematică.

”În cazul a 158 de lucrări scrise la limba și literatura română, contestațiile au schimbat nota prin creștere, diferența maximă înregistrată fiind de 0,90 puncte, iar pentru 83 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere, diferența maximă fiind de 1,00 puncte. La matematică, pentru 92 de lucrări scrise, contestațiile au schimbat nota prin creștere, diferența maximă fiind de 0,65 puncte, iar pentru 72 de lucrări notele au fost modificate prin scădere, diferența maximă fiind de 0,55 puncte.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 67,5%, reprezentând 2684 candidați.

La proba de limba și literatura română, 2904 candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, reprezentând 73,93% din numărul total de candidați prezenți. La disciplina matematică, 2540 candidați au primit note mai mari sau egale cu 5, reprezentând 64,68% din numărul total de candidați prezenți. Numărul elevilor care au obținut note de 10 la disciplina limba și literatura română este de 5 candidați, iar pentru disciplina matematică este de 9 candidați, cu un candidat mai mult decât după evaluarea inițială”, se arată într-un comunicat al ISJ Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.