Candidatura lui Cosmin Gabriel Ancuța la Primăria Roman – respinsă de instanță

0

USR este în pericol să rămână fără candidat pentru funcția de primar al municipiului Roman. Instanța din localitate a decis astăzi (2 mai) să admită contestația formulată împotriva candidaturii lui Cosmin Gabriel Ancuța. Decizia poate fi atacată cu apel.

”Admite cererea având ca obiect contestație la legea electorală, formulată de către contestatorul ROCA EDUARD, Dispune modificarea hotărârii nr. 8 din data de 29.04.2024, respectiv nr. 9 din data de 29.04.2024, emise de Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 2 Roman, în sensul respingerii propunerii de candidatură a domnului Ancuţa Gabriel-Cosmin, din partea Uniunii Salvaţi Romania, pentru funcţia de primar al mun. Roman şi a propunerii de candidatura pentru consiliul local al mun. Roman din partea Uniunii Salvaţi Romania. Cu drept de a formula apel în termen de 24 ore de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Neamţ, sub sancțiunea nulităţii. După rămânerea definitivă a prezentei hotărâri conform art. 54, al. 6 din Legea nr. 115/2015, aceasta se va comunica BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE NR. 2 ROMAN. Pronunţată, azi 02.05.2024, ora 12.13 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis Judecătoria Roman.

Deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț, a refuzat să discute atât despre motivele contestației, cât și despre soluția instanței: ”Nu comentez situația până nu se face apel la această decizie!”.

Dacă hotărârea Judecătoriei Roman va fi menținută de Tribunalul Neamț, Cosmin Gabriel Ancuța (în centrul imaginii, în fotografie) nu va putea candida nici pentru funcția de primar, nici pentru cea de consilier local, spre bucuria unor contracandidați, probabil.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.