Andrei Carabelea și-a ”branșat” problema bypass-ului la Serviciul Comunicare al Primăriei

2

Fotografia branșamentului de apă de la locuința primarului Carabelea (cu bypass inclus) a produs tot felul de reacții în mediul online – unde se manifestă, de regulă, cetățenii cu drept de opinie. Și opiniile au oscilat între ”minciuni”, ”amatorism” și ”furt”. Fiecare s-a exprimat după cum a înțeles fotografia și ce este dincolo de ea.

Aparent, toate variantele sunt plauzibile. Însă, comunicatul Apa Serv, în care se menționează că la adresa respectivă ”se înregistra lunar un consum de apă” și ”compania nu a putut avea vreo suspiciune de fraudă” ar trebui să pună punct disputelor, inclusiv celor legate de un eventual dosar penal. Dacă Apa Serv spune că nu există prejudiciu, n-are ce furt să reclame! Clar și limpede!

Dincolo de toată povestea, modul în care a ales primarul să explice de ce are un bypass în curte arată că și-a trecut Primăria Piatra-Neamț ”pe persoană fizică”. Oricum pagina oficială de Facebook ”Municipiul Piatra-Neamț” este deja un instrument strict pentru imaginea primarului, acum a devenit și Serviciul Comunicare, care zice: ”Branșamentul respectiv este un branșament vechi, înființat în anii ’90, perioadă în care se monta un tip de contor care avea un termen de valabilitate metrologică de 5 ani. La depășirea termenului de valabilitate, pentru că operatorul de apă deținea un număr limitat de contoare, acesta era demontat și trimis la verificare. În această perioadă, pentru că utilizatorul nu putea fi lăsat fără apă potabilă, alimentarea se făcea prin acel bypass, la care se deschidea robinetul, iar facturarea se făcea la paușal, până la montarea contorului după verificare.

Așa cum se poate vedea și din poza publicată inițial, dar și din procesul verbal ulterior, din 24.11.2023, întocmit de reprezentanții Apa Serv, robinetul de la bypass este închis și tăiat, ceea ce face imposibilă alimentarea cu apă prin bypass și, în speță, fraudarea contorului de apă. De altfel, de la înființarea branșamentului (acum aproximativ 30 de ani) și până în prezent, contorul a fost schimbat de cel puțin patru ori, a fost citit de mai multe ori de operatorii APA SERV, deci a fost văzut de zeci de ori de reprezentanții companiei județene de apă”.

Și ca să fie lămurirea completă sunt atașate și fișele de consum, ocazie cu care află toată lumea câți metri cubi de apă consumă și plătește familia cetățeanului Carabelea în diverse perioade ale anului.

De ce o problemă a unei persoane fizice – care momentan deține funcția de primar – este rezolvată de instituția al cărei salariat este? De ce trebuie să scaneze personalul primăriei fișele de consum ale familiei Carabelea și să scrie comunicate, după dictare, despre istoricul branșamentului de la locuința personală a primarului?

Într-o postare de pe pagina de politician a lui Carabelea (acolo ar fi trebuit să lămurească lucrurile, nu prin comunicate date de primărie) edilul promite: ”Cât privește portavocea celor care la PSD care a aruncat public această dezinformare, va avea posibilitatea să se apere în instanţă!”.

Dacă analizăm formularea ”celor care la PSD care a aruncat public” este evident că Andrei Carabelea are nevoie de ajutor în materie de comunicare. Dar când e vorba despre situații personale nu are ce să caute primăria în propoziție! Nu de alta, dar dacă mai tratează instituția ca pe propria-i moșie, ajunge să ceară Serviciului Juridic să-i facă acțiunea în instanță împotriva ”portavocei”!

Cristina Mircea

2 COMENTARII

  1. Nici cu Serviciul comunicare nu ne e rușine. ,,Branșamentul respectiv este un branșament vechi”. Am aflat astfel că branșamentul e un branșament. Cine ar fi crezut? Formularea ,,este unul vechi” nu le-a trecut prin bypass.

  2. Un hoț și un bandit de primar.
    Nu avea bani săracu’ să-și plătească factura la apă și astfel a recurs la furt !?!
    Eu, să fi făcut asta aș fi avut instantaneu dosar penal pentru furt, însă MĂRIA SA primarul…. nu cumva !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.