Fostul șef al Serviciului Permise – consilier personal al lui Ionel Arsene

1

Lucian Rusu, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări este, de luna aceasta, consilierul personal al lui Ionel Arsene, cu fracțiune de normă. Conform datelor de pe site-ul Consiliului Județean, el îi asigură președintelui CJ consiliere de specialitate în domeniul ”juridic”, sprijină relaționarea cu reprezentanții autorităților și/sau instituțiilor publice locale, și ”îndeplineşte orice alte atribuţii şi sarcini stabilite de către Președintele Consiliului Județean Neamț, conform competenţelor şi prevederilor legale în vigoare”.

Lucian Rusu a avut gradul de comisar șef și a condus Serviciul Permise în ultimii 5 ani din cariera lui. S-a pensionat din cauza unor probleme de sănătate, pentru rezolvarea cărora a trecut prin intervenții chirurgicale.

Al doilea nou consilier personal al lui Ionel Arsene este Florin Vornicu, președintele Biroului Executiv Județean al aleșilor locali PRO România Neamț. El are în atribuții, printre altele, domeniul protecției animalelor, precum și protecția și refacerea mediului înconjurător. Problema este că Florin Vornicu are și calitatea de consilier județean, funcție care miroase a incompatibilitate cu statutul de angajat al CJ, chiar și cu fracțiune de normă.

Conform Codului administrativ ”funcţia de consilier local sau de consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea calității de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului din unitatea administrativ-teritorială respectivă sau în aparatul de specialitate al consiliului judeţean ori al instituţiei prefectului din judeţul respectiv, cu excepţia calităţii de angajat cu contract individual de muncă sau alt tip de contract în funcţia de asistent social”. Dar acest aspect ar trebui verificat de Agenția Națională de Integritate atât în privința lui Florin Vornicu, cât și în cea a lui Ion Asaftei, care deține și el, simultan, calitatea de consilier personal al președintelui CJ și funcția de consilier județean.

Ceilalți 5 consilieri personali ai lui Ionel Arsene sunt Vasile Vișan, Ramona-Andreea Arsene, Toader Mocanu, Iulian Luca și Daniela-Dumitrița Mircea.

Consilierii personali au salarii de bază de 10.000 de lei (cei cu normă întreagă), respectiv 5.000 de lei (cei cu fracțiune de normă), la care se adaugă norma de hrană (3817 lei sau 1909 lei pe an) și voucherele de vacanță de 1450 de lei pe an.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.