Gurile de canal de pe variantă – adevărate pericole în trafic

0

Prima ninsoare a prins o parte din gurile de canal de pe strada Dimitrie Leonida ridicate deja la cota la care va fi stratul final de asfalt. Numai că nu se știe dacă asfaltul va putea fi turnat până în primăvară. Deocamdată, există riscul unui concurs de spart anvelope, dar dacă va continua să ningă, vor apărea poduri de gheață prin locurile unde nu se va putea deszăpezi corespunzător.

Acum câteva zile, primarul Andrei Carabelea nu avea îndoieli: ”Cert este că eu am cerut constructorului un singur lucru – dacă nu crede că va putea turna stratul de uzură, să nu se apuce acum de ridicat gurile de canal. Odată ce s-a apucat înseamnă că are date care-l asigură că poate să toarne asfaltul. Eu i-am spus să nu se apuce altfel de ridicat, pentru că nu avem cum să facem activitatea de deszăpezire în condițiile în care capacele de canal sunt ridicate 4 centimetri deasupra cotei. Depinde de vreme. Ca să toarne asfalt trebuie să fie temperaturi pozitive de cel puțin 5 grade, stratul într-o oră se întărește și nu e nicio problemă dacă noaptea sunt temperaturi negative”.

Ieri, 20 noiembrie, după prima zăpadă, city-managerul Vlad Moscalu, (care era prezent la întâlnirea primarului cu cetățenii, pe tema telegondolei) ne-a declarat: ”Ne-am fi dorit să mai țină vremea cu noi să turnăm și ultimul strat de asfalt, dar avem și soluții alternative. Dacă ține vremea, mergem pe stratul final de 4 centimetri, dacă nu, se va pune asfalt doar în zona gurilor de canal, să se poată deszăpezi. Nu se dă lama utilajului peste cap, sunt doar 4 centimetri, dar o să fie un pic mai complicat pentru Publiserv să ia zăpada de acolo”.

Apropo de cât de complicat va fi de luat ”zăpada de acolo”, între gurile de canal aflate la distanță mică, vor fi condiții ideale să se creeze poduri de gheață. Iar prognoza meteo nu e deloc încurajatoare, pentru următoarea perioadă temperaturile nocturne fiind preponderent negative.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.