Inedit, emoționant și frumos: Târg de Crăciun la Tarcău

0

După recent înființatul club de șah pentru copii (care va funcționa în fiecare zi de joi) Asociația Victoria din Tarcău are în plan un alt proiect frumos: pe 6 decembrie, în parcul din fața primăriei, își va deschide porțile prima ediție a Târgului de Crăciun.

Va fi un chioșculeț cu ceai și vin fiert, vor fi tarabe la care se vor afla persoane din zonă, chiar și din Bicaz. Fiecare vine cu ceva – ornamente făcute acasă, globulețe, miere, turtă dulce, prăjiturele, ceva local, nu vin comercianți din alte părți. Vor fi, bineînțeles, colinde lângă ieslea Nașterii Domnului, iar Moș Crăciun va fi prezent în fiecare seară, să se joace cu copiii. Va cânta Ansamblul Florile Tarcăului, dar am invitat și alte ansambluri de pe Valea Bistriței, va fi ceva plin de emoție, de culoare. Eu însămi sunt emoționat mai ceva ca un copil, abia aștept! Și ne dăm toată silința să iasă ceva frumos pentru copii și pentru cei mari, că și ei au copilul interior, care trebuie să se bucure. Iar cine are o idee în plus pentru organizare este binevenit, pentru că suntem deschiși la colaborări”, ne-a declarat Vasile Mucenicu, omul care a înființat Asociația Victoria, și care reușește să facă proiecte importante pentru comunitate, în colaborare cu primăria.

Evenimentul este anunțat și de organizatori, sub forma unei scrisori care vine de la Moș Crăciun către localnici: ”Ho, ho, ho, dragii Moșului! Anul ăsta, pentru că ați fost cuminți și meritați, Moșul a hotărât să își facă tabăra la Tarcău. Colinde, datini și obiceiuri, târg cu fel și fel de minunății pentru Crăciun, turtă dulce, cadouri și nenumărate surprize are Moșul pentru voi toți, mici și mari.

Sunt cam bătrân și n-aș fi putut pregăti toate astea singur așa că am găsit niște ajutoare de nădejde, oameni cu inimă mare de la Victoria Tarcău, Ansamblul Florile Tarcăului și Primăria comunei Tarcău. Moșul le mulțumește din suflet tuturor celor implicați și vă așteaptă numeroși, începând cu 6 Decembrie de la orele 14.00, să ne bucurăm împreună, seară de seară de apropierea Sfintelor Sărbători de iarna, de nașterea Pruncului Sfânt! Vă iubește Moșul! Pe curând!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.