După aproape 4 luni de arest, dr. Morenciu – eliberat, cu interdicția de a părăsi țara

0

Fostul manager al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, acuzat că a primit peste 100.000 de euro șpagă pentru angajări, va fi eliberat, în ziua de 11 septembrie, după aproape 4 luni petrecute într-o celulă din Arestul Poliției Bacău. Propunerea de înlocuire a măsurii preventive a fost făcută de DNA și admisă de Tribunalul Bacău. Dan Dorin Moreciu va fi plasat sub control judiciar și are de respectat o serie de obligații.

În temeiul art. 215, alin. 1 Cod de procedură penală, impune inculpatului Morenciu Dan Dorin, ca pe durata cât se află sub control judiciar să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată, judecătorul de drepturi şi libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215, alin. 2, lit. a şi d Cod de procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului: – să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; – să nu se apropie de Preda Elena, Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela-Mihaela, Movilă Cristian, Oglinzanu Mihai-Marius, Cristescu Constantin, Rascarache Ioana-Cătălina, Iacob Ana-Maria, Alexa Daniela, Ciubotaru Alexandra-Andreea, Matei Neculai Victor, Doarbeș Ionuț, Afloarei Petronela Larisa, Vrînceanu Mihai Sebastian, Faraon Ionel, Neacșu Petru, Jigău Ciprian Constantin, Roșu Marius, Trăscăoanu-Stoian Ioan și Pîntea Luiza-Mariana şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală, atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 125 din Legea nr. 254/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, desemnează ca autoritate de supraveghere a măsurii controlului judiciar și a obligațiilor impuse inculpatului, I.P.J. Neamţ – Biroul de Investigații Criminale – Serviciul Supravegheri Judiciare. Inculpatul a fost asistat de apărător ales. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția inculpatului și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 09 septembrie 2022”, a decis Tribunalul Bacău.

Odată cu arestarea preventivă (pe 20 mai 2022), dr. Morenciu și-a pierdut funcția de manager al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, pe care o deținea prin ordin de ministru. Având în vedere că are 67 de ani, probabil se va pensiona până când se va încheia ancheta și va fi trimis în judecată.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.