S-a fisurat Barajul Bicaz, Hidrolectrica oferă 33.000 de lei pentru a afla cauzele

3

Un anunț de licitație publică al Hidroelectrica, din ziua de 7 septembrie 2022, demonstrează (dacă mai era nevoie) viteza de melc cu care se acționează în România când este vorba despre un obiectiv strategic, cum este Barajul Bicaz. Conform  anunțului, Barajul Bicaz are o fisură (dacă nu mai multe) din 30 decembrie 2021, când lumea se pregătea de revelion. Abia acum, în septembrie 2022, se organizează licitația pentru expertiza  tehnică spre determinarea cauzelor. Hidroelectrica oferă 33.389 lei pentru această expertiză, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, desigur.

”Expertiza va avea drept scop: – identificarea cauzelor care au determinat apariția debitelor in dispozitivele hidrometrice amplasate în Blocul 17, galerie de vizitare etaj II ; – evoluția posibilă cu implicațiile asupra exploatării în condiții de siguranță a barajului; – recomandarea soluțiilor de intervenție”. În rest, mulțumim pentru tăcere. În fond, nici nu era important….

3 COMENTARII

  1. Vă amintiți de vizita lui Asaftei la baraj și de pozele puse de el pe facebook?
    Eu îmi amintesc că la data acelei vizite, discutam cu cineva despre dârele de rugină care se vedeau pe partea superioară a barajului. Și care sunt un semn clar de degradare. Poate superficială. Dar ele există și spun ceva.
    Anchetă să aflăm cauzele? SĂ CE? Unui bolnav diagnosticat cu cancer îi faci, la nesfârșit, analize, teste, investigații ca să vezi cauza sau te apuci imediat de tratament? Sau sunt pe-aici IAR niște băieți deștepți care vor păpa niște bani ca să ne spună că au descoperit ei cum cad frunzele toamna și că oricum acest fenomen nu e periculos pentru omenire.
    Niște nenorociți!

  2. Fisurarea Barajului Bicaz vine de la neglijenta, incopentente a autorităților și proastei conducere, 👍 o sa se ajungă sa se dărâme toate podurile și toate barajele din Tara☹️trist dar adevărat,și asta numai neglijentei și nepăsare statului Român, EI” nu, nu sunt în stare sa întrețină ce a construit Ceaușescu, darămite sa mai construiască ceva. Cum este expresia „o sa ajungem la sapa de lemn”, mult nu mai este

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.