Viceprimarul Marius Irimia devine numărul 2 în Primăria Piatra-Neamț

0

După ce i-a luat o parte din atribuții viceprimarului Alin Lehăduș, Andrei Carabelea vrea să-i ia și statutul de ”înlocuitor de drept al primarului” pe care-l avea până acum. În ședința Consiliului Local Piatra-Neamț, din ziua de 25 august, va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care ar urma ca Marius Irimia să fie desemnat ”înlocuitor de drept al primarului”.

Luând în considerare faptul că prin Dispoziția de primar nr. 1948 din 10.08.2022  privind delegarea unor atribuții ale Primarului municipiului Piatra-Neamț către viceprimari au fost trasferate o serie de atribuții de la domnul viceprimar Lehăduș Alin Ștefan către domnul viceprimar Irimia Marius Ioan; în vederea unei eficientizări a activității administrative în cadrul Porimăriei municipiului Piatra Neamț, propun desemnarea prin vot secret a d-lui viceprimar Marius Ioan Irimia pentru a exercita orimul calitatea de înlocuitor de drept al primarului și abrogarea HCL nr. 229 din 26.11.2021 privind desemnarea viceprimarului care va exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului”, se arată în referatul de aprobare.

Zvonuri despre înlocuirea vicelui Alin Lehăduș circulă demult, însă la sfărșitul lunii aprilie, primarul Carabelea declara: ”Toate aceste zvonuri sunt cât se poate de alarmiste, doar în ideea de a băga bățul prin gard într-o echipă funcțională. Câtă vreme este un angajament pe care l-am făcut public ori de câte ori a fost cazul, câtă vreme această majoritate funcționează și-și trece proiectele și păstrăm activitatea într-un regim în care fiecare știe ce are de făcut și lucrează conform responsabilităților pe care ni le-am asumat împreună, această echipă se va susține. Vom fi toți pentru unul și unul pentru toți. Mă văd în fiecare zi cu viceprimarii, tocmai ca să-i liniștesc. Mai vine și domnul viceprimar Irimia și mai întreabă, că mai aude și el povești din astea. Răspunsul meu e simplu și ferm: exclus! Nu-și poate băga nimeni coada în funcționarea acestei echipe, decât dacă vreunul dintre membrii echipei dă semne de șchiopătare. Ceea ce nu este cazul”.

Trei luni mai târziu, Andrei Carabelea și-a dat seama sau a fost atenționat, probabil, că ”există semne de șchiopătare” și a decis să-i ia o parte din atribuții lui Alin Lehăduș. Totul în numele ”optimizării activității” și fără ca niciuna dintre părți să facă declarații publice despre motivele reale care stau în spatele acestor decizii. Deși este ușor de presupus că o fractură în echipa de conducere este fix ce lipsea pentru ca activitatea primăriei să fie deosebit de eficientă.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.