Protest în fața Primăriei Sagna, marșul spre ruinele podului de la Luțca – anulat

0

Abia astăzi, 12 august, cele două autovehicule care se aflau pe calea de rulare când a cedat podul de la Luțca, au fost ridicate de la fața locului. Ruinele vor fi în continuare păzite de poliție și de jandarmi, până ce va fi gata expertiza care va stabili cauzele prăbușirii podului și nu va mai fi necesară conservarea zonei. Greu de spus când se vor încheia cercetările, când se va finaliza ancheta și când va fi curățată albia.

Între timp, localnicii din zonă, care suportă pe banii lor și pe timpul lor consecințele unei ”restaurări” prost făcute,  nu mai au răbdare și ies în stradă, mâine, 13 august, să protesteze. Nu li s-a aprobat marșul spre ruinele podului, dar se vor aduna în  fața Primăriei Sagna,  la ora 16.

Acest mesaj nu are culoare sau implicare politică! Așadar,ieșiți alaturi de noi sâmbătă 13 august, sa ne cerem împreună drepturile! Drepturi pentru care plătim rovigneta de sute de lei anual, plătim taxe și impozite și avem drepturi, așa cum statul are obligații. Iar acum obligația statului, pe lângă tragerea la răspundere a celor vinovați de dezastrului de la Luțca, e să ne asigure un drum mai ușor de acces către oraș, către spital, către medici, școală, grădiniță etc.

Așadar, dragi cetățeni, dacă și voi sunteti afectați de căderea podului, nu puteți ajunge la timp la serviciu, trebuie să ocoliți câțiva kilometri buni pentru a ajunge la școală, la spital, la doctor s.a, ieșiți și fiti alături de noi, sâmbătă 13 august la orele 16: 00 in fața Primăriei Sagna! Nu aparținem niciunui partid politic, suntem cetățeni ai acestei comune și dorim să ni ofere soluții concrete cu privire la podul dărâmat și nu promisiuni și campanie politică pe suferința cetățenilor!”, se arată în mesajul organizatorului.

Protestul a fost autorizat, însă marșul spre ruinele podului nu a fost aprobat de poliția rutieră.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.