Cu Hanul Șerbești fără gard, comuna Ștefan cel Mare n-a primit niciun leu de la Consiliul Județean

0

În ciuda discuțiilor generate de modul în care s-a făcut împărțirea celor 28.550.000 de lei (cota de 6% rămasă în fondul Consiliului Județean), proiectul de hotărâre a trecut exact în forma propusă, cu votul a 20 dintre consilierii județeni, în ședința de astăzi, 4 august. Localitățile Roznov, Bicaz Chei, Alexandru cel Bun, Crăcăoani, Ștefan cel Mare și Timișești figurează pe listă cu zero lei, în vreme ce Bălțătești, Bozieni, Dămuc, Drăgănești, Dumbrava Roșie, Făurei, Gherăești, Icușești, Moldoveni, Negrești, Răucești, Ruginoasa și Secuieni au primit doar câte 50.000 de lei.

 

Cine împarte, parte-și face, asta este”, a declarat Sorin Ouatu, primarul comunei Ștefan cel Mare (care a trecut la PNL înainte de ultimele alegeri). ”O să fie și soare pe strada Ștefan cel Mare. Împărțirea banilor are legătură cu culoarea politică, nu cu proiectele. Am făcut o grămadă de cereri ca să termin Hanul Șerbești și n-am primit nimic. Iar acum n-am cum să mă simt așa bine când figurez cu 0 lei și e nevoie de bani ca de apă. Doar se cunoaște situația proiectului cu hanul, care este monument istoric, dar am să scriu și eu acolo că monumentul a fost reabilitat fără sprijinul Consiliului Județean să vadă și vizitatorii. Nu-i frumos, trebuia să se țină cont de proiecte. Zero lei, vă dați seama? Eu cu 500.000 de lei terminam și gardul de la han și începeam proiectele mai mici pe care cetățenii comunei le așteaptă. Sper ca Guvernul să îndrepte situația. Tot așa s-a întâmplat și anul trecut, la rectificarea din iulie-august și pe urmă am primit bani de la Guvern. Sănătoși să fim!”.

Dincolo de orice alte argumente invocate (că nu există criterii stabilite prin lege în funcție de care se pot împărți banii, dar se iau în calcul în special proiectele aflate în derulare și bugetul fiecărei localități) e vizibil că primarii care n-au primit nimic sunt un fel de victime colaterale ale ”războiului” purtat (în genere, prin comunicate agresive) între PNL Neamț și PSD Neamț.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.