Firma directorului Apa Serv are profit de 6 ori mai mare decât compania de apă

1

În ciuda măririi prețurilor serviciilor de apă-canal, Apa Serv a scăzut ca performanțe financiare în ultimii doi ani. Sub conducerea lui Bogdan Mușat, care a preluat funcția de director general în luna august 2020, Apa Serv a realizat un profit net de 1.085.122 lei în 2020, dar în anul 2021 profitul a scăzut la doar 160.903 lei, deși cifra de afaceri a crescut. Iar pentru anul acesta se preconizează o altă înjumătățire a profitului. ”A fost aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 unde este previzionat un profit net în valoare de 84.121 lei”, se arată în raportul de audit încheiat în luna mai a anului curent.

Desigur, pot exista multe explicații pentru situația financiară descendentă a Companiei Apa Serv. Probabil altele decât capacitatea managerială a directorului, care administrează o firmă care ”crește” de la an, la an. Tehnic Consult Plus SRL din Săvinești, la care Bogdan Mușat este asociat unic și administrator (firmă înființată în 2020, profilată pe ”activități de inginerie și consultanță tehnică”) are performanțe financiare mai bune decât compania județeană de apă, înregistrând un profit de 888.133 lei în 2020 și de 984.878 lei în 2021, cu doar 6 angajați.  

La numirea în funcție a lui Bogdan Mușat, Ionel Arsene l-a prezentat ca fiind un ”tehnocrat, expert în achiziții publice și proiecte pe fonduri europene”, negând că ar fi vorba despre o numire politică, deși Bogdan Mușat fusese consilier juridic la fima Aqua Parc (administrată de Gheorghe Vlasie). Tot la numirea în funcție a lui Bogdan Mușat s-a discutat despre problema schimbării conductelor uzate, inclusiv cele de pe arterele care fac obiectul proiectului de mobilitate urbană din Piatra-Neamț. Acum, primăria acuză Apa Serv că sabotează proiectul : ”Este vorba despre conducte care nu se află în proprietatea municipiului Piatra-Neamț, ci în proprietatea Consiliului Județean Neamț și în administrarea Companiei Județene APA SERV SA, despre starea cărora compania județeană are cunoștință de foarte mult timp, dar nu a făcut nimic. (…) Primăria Piatra-Neamț și-a asumat deja investiții de modernizare a infrastructurii de apă pe Bulevardele Decebal și Traian, în contextul în care, în ultimii 19 ani, Compania Județeană APA SERV SA nu a reușit să schimbe „un metru” de conductă”.

Dacă mai adăugăm că pierderile de apă (care se regăsesc în prețul plătit de consumatori) sunt undeva aproape de 50%, avem o imagine completă a performanțelor Apa Serv.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

  1. Dacă este pus de mos Arsene treaba i clara,sifonare de bani,bun ca are timp de 2 firme,unul mai puțin ocupat nu are loc de acesti dinozauri. La mulți ani Arsene si la toți prietenii tai, desigur se puscarie😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.