Tone de moloz, lemn și tablă în curtea Mănăstirii Tărcuța, este nevoie de ajutor

0

”Cu toții suntem întristați pentru ceea ce s-a întâmplat la Mănăstirea Tărcuța.  Cum bine spunea un sfânt părinte: O mână care ajută face mai mult decât o mie de guri care se roagă. Ne vom deplasa sâmbătă dimineață la Tărcuța să ajutăm la ce e nevoie acolo… sunt tone de materiale, lemn, tablă, etc. ce trebuie triate și puse la locul lor. Lucrăm toată ziua și vedem ce rămâne de făcut pentru săptămâna viitoare, ne organizăm la fața locului. Avem nevoie de voluntari. Cei dispuși să vină în ajutor sunt rugați să trimită un mesaj la 0765 650 453 pentru a ne putea organiza cât mai eficient”.

Acesta este apelul făcut de un ONG, recent înființat în Tarcău de Vasile Mucenicu – un iubitor de natură și un artist care dă altă viață lemnului. Prin Asociația Victoria și-a propus, împreună cu tinerii care i s-au alăturat, dezvoltarea turismului, promovarea zonei, practicarea sportului în comună (mai multe posibilități pentru copii, în special) și implicarea în problemele comunității oriunde și oricând este nevoie. Iar la Tărcuța este nevoie de oameni care vor să ajute.

Este important ca voluntarii să aibă încălțări cu talpă groasă, vă dați seama sunt cioburi acolo, cuie, tablă, lemne arse și așa mai departe, și dacă au și mănuși este foarte bine. Vom încerca să luăm și noi, dar nu știu câte perechi putem acoperi. Colaborăm cu primăria, la ora 8 ne vom vedea în fața școlii de la Tarcău, iar primăria ne va pune la dispoziție mijloace de transport și tot primăria, împreună cu mănăstirea, asigură o masă și apă de băut. Nu va fi suficientă o zi de lucru și ne vom organiza la fața locului pentru săptămâna viitoare. Intenționăm să oferim și posibilitatea de cazare peste noapte pentru cine va dori să stea două, trei zile, ca să nu facă naveta, vom instala corturi și vom asigura apă și masă. Pentru o bună organizare, este foarte important ca toți cei care-și doresc să vină să dea o mână de ajutor, să anunțe. Să știm exact, să nu trezim că suntem 10 și avem 3 microbuze sau suntem 30 și avem unul singur”, a declarat Vasile Mucenicu.

În după-amiaza de 19 iulie, Mănăstirea Tărcuța a fost afectată de un incendiu de amploare, provocat de bateriile unui triciclu electric, care se afla într-un șopron. Detalii aici.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.