Anchetă la o (cunoscută) clinică privată: fișe medicale pentru permise, obținute cu șpagă

0

Corupția din sistemul medical se întinde și spre mediul privat, fără să se gândească cineva la consecințe, deși este absolut criminal să acorzi dreptul de a conduce un autovehicul sau de a deține arme unor oameni pe care nu i-a consultat nimeni și pot suferi de epilepsie, tulburări psihice sau probleme cardiace. O cunoscută clinică din Neamț, care are puncte de lucru în Piatra-Neamț, Târgu Neamț și Roman, și a eliberat fișe medicale pentru obținerea permisului auto și pentru obținerea permisului de port-armă, este în plină anchetă, pe acest subiect. Și asta, culmea, în contextul cercetărilor din ultimul timp care au vizat sistemul sanitar (vaccinările fictive, Serviciul de Ambulanță și scandalul anterior al medicilor ortopezi din spitalul județean), când era de așteptat să înceteze orice tip de ”comerț” cu documente medicale, să se facă angajări pe bune și, în general, să existe o altfel de atitudine a oamenilor în halate albe. Remarcabil este faptul că, la o anumită specialitate din clinica respectivă, acordă consultații un medic anchetat anterior și trimis în judecată pentru luare de mită.

Așadar, până la comunicatul oficial care probabil va apărea în câteva zile, surse din interiorul clinicii cu pricina ne-au spus că s-au făcut percheziții, s-au ridicat fișe gata parafate, care așteptau cuminți beneficiarii, și s-au găsit și plicuri cu bani. Aceleași surse nu exclud posibilitatea ca, medicilor care vor fi anchetați să li se alăture și câțiva instructori auto care le propuneau elevilor școlilor de șoferi să le ”rezolve” problema fișelor, contra cost.

Așteptăm comunicatul oficial și, evident, reacția rapidă a Ministerului Transportului, care ar trebui să suspende avizul acordat clinicii respective, având în vedere că fișa medicală are drept scop ”siguranța circulației”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.