Fotografie de la Curtea Domnească: ”Pentru copii, să se joace!”

1

Un părinte care nu se aștepta să găsească asemenea capcane pentru copii la Curtea Domnească din Piatra-Neamț, ieri (28 iunie), după ce scena a fost demontată de duminică, ne-a trimis o fotografie (elocventă) pe adresa redacției. Și un mesaj: ”Amplasează o scenă, o demontează și lasă așa toată ziua și noaptea cuiele alea. Pentru copii, bănuiesc, să se joace!”.

Acum e clar că muncitorii care au golit duminică rezervoarele de apă (folosite pentru ancorarea scenei de pe platou) au considerat că și-au făcut treaba și nu și-au bătut capul măcar să pună niște dopuri de protecție când au văzut câți copii mici se plimbă prin zonă cu bicicletele. Problema este că nu i-a verificat nimeni (dintre șefii lor direcți de la firma Global Stage, în primul rând) și nici din Primăria Piatra-Neamț – organizatorul evenimentului. Noroc că vigilența părinților e la cote înalte!

 

1 COMENTARIU

 1. Când aveam copilul mic, întâlnirile cu asemenea nenorociri se întâmplau zilnic. Las aici, spre trezirea vigilenței altor părinți, câteva exemple. Descoperirile le-am făcut împreună cu cel mic.
  1) la un loc de joacă din Dărmănești, din acela cu tobogane, tuneluri etc., cuiele (holzșuruburi, cine le mai știe?) de prindere a elementelor din lemn, era ieșit în afară. Vârurile lor, mai exact. Copilul vine rănit la o mânuță. După, fac descoperirea. Toboganul mai înalt nu avea nicio balustradă de protecție în zona de plecare. Nu știu dacă acel loc de joacă mai există. Pe strada Mihai Viteazul, puțin mai sus de stația OMV.
  2) Mulți stâlpi de iluminat au casete tehnice fixate la vreo jumătate de metru de sol. Casete care sunt accesibile oricărui curios de câțiva anișori. În interior, fire. Unele neizolate. Cel pe care se apucase să-l studieze piciul meu e și acum, după ani, în aceeași stare. Undeva în zona Aurora.
  3) dalele hăisa din piața de la Turn, pericol uriaș pentru oricine: copii, bătrâni… nu interesează pe nimeni.
  4) locurile de joacă din curțile unor creșe și grădinițe care datează din vremuri comuniste. Într-un astfel de loc s-a accidentat copilul meu. Locul de joacă e la fel și azi. Doar culoarea e altfel.
  Și exemplele pot continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.