Echilibru perfect: 3 medii de 10 și 3 medii de 6 la Bacalaureat, în Neamț

0

Colegiul Național Calistrat Hogaș din Piatra-Neamț și Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman sunt în fruntea listei rezultatelor la examenul de bacalaureat de anul acesta, primul cu două medii de 10, iar al doilea cu una. La coada listei sunt 3 elevi de la Liceul cu Program Sportiv Roman, Colegiul tehnic Miron Costin Roman și Liceul Carol I Bicaz, care au obținut nota minimă și au fost admiși cu 6 curat. Cum sunt multe medii sub 6 (inclusiv unele de 5,98 sau 5,96) este de așteptat ca absolvenții situați imediat sub linie (dar nu numai ei, ci oricare dintre cei nemulțumiți) să formuleze contestații (termenul de depunere este astăzi, 27 iunie, între orele 12-18). Soluționarea contestațiilor se va face între 28 și 30 iunie, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Ministrul Educației a anunțat că anul acesta s-a înregistrat cel mai ridicat nivel de promovare din ultimul deceniu: 73,3% dintre candidații din promoția curentă și 32,1% dintre candidații din promoțiile anterioare.
Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%),  Iași (81,7%), Galați (81,6%) și Brăila (81,3%). Județul Neamț a avut o rată de promovare de 73,53%, aproape demedia pe țară și mult mai bine decât Ilfov (47%), Giurgiu (55%) sau Călărași (53%).

În toată țara au fost 162 de candidați care au obținut media 10, în top fiind  Bucureștiul cu 30. Niciun candidat din județele Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu și Tulcea n-a reușit să ia 10 curat la examen.
Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.