Sperând să atragă o firmă, primăria mărește oferta la 16 milioane de lei pentru rețelele de apă – canalizare

0

În încercarea de a găsi o firmă care să realizeze rețele noi de apă și canalizare pe bulevardul Traian, piața Mihail Kogălniceanu, bulevardul Decebal și strada Petru Movilă, primarul Andrei Carabelea le propune consilierilor locali majorarea sumei alocate acestei investiții. Dacă la precedenta licitație, la care nu s-a prezentat nimeni, valoarea lucrărilor era de 12,3 milioane lei, prin actualizare suma a fost mărită la 15,9 milioane lei. Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat, se va organiza o nouă licitație pentru realizarea lucrărilor în termen de 8 luni de zile (din care o lună și jumătate pentru proiectare).

O mare problemă pentru proiectele de mobilitate va fi dacă nu se prezintă nimeni nici la a doua licitație. Pentru lotul 1 (bulevardul Traian, piața Mihail Kogălniceanu, bulevardul Decebal și strada Petru Movilă) s-a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor de reorganizare a benzilor de circulație și, implicit, asfaltare. Care nu se poate face până ce nu vor fi realizare rețele de apă-canalizare.

”Sigur, nu avem garanții că la a doua licitație va veni vreun ofertant. Cert este că noi vom face ce ține de noi și anume să facem această licitație cât mai atractivă pentru potențialii executanți. Până nu avem o ofertă câștigătoare, noi am înștiințat executantul că, fiind condiționați de această situație, el să-și pregătească strategia de lucrări”, declara Andrei Carabelea acum o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.