Fostul secretar al Primăriei Piatra-Neamț, obligat să aducă banii încasați nelegal de acasă

0

Dragoș Eduard Ștefan, fostul secretar general interimar al Primăriei Piatra-Neamț, a fost obligat de instanță să plătească 82.000 de lei către Poliția Locală, după ce Curtea de conturi a descoperit un contract de prestări serviciii care nu era legal. La momentul încheierii acelui contract (2012), Dragoș Șefan era consilier juridic la primărie și prin PFA Dragoș Eduard Ștefan a acordat servicii de consultanță Poliției Locale, care se afla, ca și acum, în subordinea aceleiași primării. În 2016, Curtea de conturi a dispus recuperarea banilor achitați către PFA Dragoș Ștefan, iar Poliția Locală, care între timp și-a angajat juriști, a deschis acțiune în instanță. Mai întâi a contestat raportul Curții de conturi, dar a pierdut procesul și, prin urmare, a fost obligată să recupereze suma plătită nelegal pentru consultanță. La capătul altui proces, fostul secretar al primăriei a fost obligat să returneze 62.000 de lei (suma prevăzută în contract) plus majorările de întârziere.

În privința acestor majorări, în ziua de 21 iunie 2022, Curtea de Apel Bacău a decis: ”Obligă pârâtul Ştefan Dragoş Eduard să plătească reclamantei Poliţia Locală Piatra Neamţ suma de 20.080 lei reprezentând despăgubiri aferente perioadei iulie 2013 – aprilie 2016, sumă ce urmează a fi actualizată în funcţie de indicele de inflaţie la data plăţii efective. Definitivă”.

Eugen Pancu, directorul executiv al Poliției Locale Piatra-Neamț a declarat că așteaptă motivarea hotărârii instanței pentru a vedea exact cum urmează să fie făcut calculul despăgubirilor în funcție de indicele de inflație la data plății efective: ”După ce vom primi hotărârea și vom vedea exact la ce sumă ajungem, ne adresăm Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Piatra-Neamț, care poate să-i pună poprire pe salariu”.

Rezultă că, dacă nu ar fi existat acel control al Curții de conturi, Dragoș Ștefan ar fi rămas liniștit cu banii pe care i-a încasat nelegal prin PFA, în timp ce era angajat al primăriei, împuternicit de consiliul local să acorde asistență juridică și administrativă Poliției Locale. În prezent, fostul secretar este șeful Serviciului Administrație Publică Locală din cadrul primăriei. Și nu mai are PFA…

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.