Cros Ziua Olimpică – invitație la mișcare și la degustare de produse tradiționale

0

După a doua ediție de succes a ”Gârcina Bike Tour”, seria evenimentelor în aer liber din comuna Gârcina continuă duminică, 19 iunie, cu o zi de alergare ”Cros Ziua Olimpică”. Nu este vorba despre o competiție, ci despre o invitație la mișcare adresată copiilor, părinților, bunicilor, pe scurt tuturor celor care vor să-și petreacă ziua în natură.

”Acest eveniment a avut 23 de ediții la Piatra-Neamț, eu am preluat organizarea de 2 ani și am vrut  să-l scot din mediul urban și să-l fac cu adevărat cros. Până acuma era pe șosea, la ultimele ediții am avut probleme de organizare și m-am dus spre o zonă unde se poate face mișcare liber. După cros, fiecare poate să mai rămână acolo să mai facă plimbări, să respire aer curat. Traseul nu e lung, tocmai în ideea ca oricine dorește să poată să-l parcurgă, să meargă, să alerge, fiecare cum poate. Ideea este să participe. După aceea, participanții pot să meargă la plimbare, la grătar, să se ducă la mănăstire sau să continue excursia în ce direcție doresc ei”, ne-a declarat fosta campioană Iulia Negură Olteanu.

La rândul lui, primarul de Gârcina, Mihai Gavril Gontaru, care intenționează să organizeze până în toamnă, în fiecare lună, câte un eveniment în aer liber, ne-a declarat: ”Așteptăm părinți și copii, bunici și copii, nu avem nicio limită de vârstă. Doamna Iulia Negură, fostă campioană europeană la atletism, a avut această inițiativă care ne-a bucurat cu atât mai mult cu cât dumneaei are și elevi din comuna Gârcina, care sunt merituoși și au obținut medalii la competițiile naționale. Suntem încântați să o avem alături în organizareaacestui eveniment. Așadar, așteptăm pe toată lumea dornică de mișcare, duminică, 19 iunie, la Baza Sportivă din Oprișeni. Fiind o zonă în imediata vecinătate a orașului Piatra-Neamț, în continuare străzii Dragoș Vodă, este foarte ușor de ajuns și sunt convins că pietrenii vor răspunde afirmativ, ca și la ediția a doua a Gârcina Bike Tour, care a ajuns la peste 400 de participanți. Lansez, din nou, și invitația către producătorii locali să vină cu brânzeturi, cu miere de albine, cu dulcețuri, cu prăjituri de casă, produse care au fost foarte apreciate la evenimentele anterioare. În următorii 2-3 ani vrem să devenim un pol de atracție pentru persoanele din Piatra-Neamț și din localitățile învecinate, pentru că avem ce să le oferim . Suntem energici și răspundem pozitiv la orice propunere de parteneriat. Pentru duminică invitația mea este: haideți la mișcare, într-un loc frumos, lângă oameni care vă așteaptă cu drag!”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.