O altă bombă cu ceas – podul de la Girov

0

Cârpit din când în când, probabil pe principiul ”încă mai ține”, podul de la Girov își arată din plin vârsta, dar încă nu a emoționat niciun factor de decizie suficient de mult încât să ”miște” un proiect de reabilitare. În țara asta, preocupată intens de ecrane cu led la concerte, parcuri în mijlocul comunelor pe care cade pădurea și stații de încărcare electrice pe la sate, podurile de pe arterele naționale și județene sunt ultima problemă. Până pică…

Și apropo de podurile care pică, cel de la Luțca a făcut obiectul unei sesizări încă din luna martie, dar sesizarea venea de la un consilier județean USR și n-a fost luată în serios, doar – se știe – colaborarea în magnifica instituție Consiliul Județean Neamț ține strict de culoarea politică și cei ”neagreați” nu trebuie să aibă niciodată dreptate.

USR a avertizat CJ Neamț despre vulnerabilitatea acestui pod – încă din iarnă. Consilierul județean USR, Corneliu Bontaș, a sesizat la CJ că au apărut  fisuri la pod după redeschidere. Sesizarea a fost ignorată! PSD și PNL conduc împreună CJ Neamț. Ei se fac responsabili de acest dezastru de pe râul Siret!”, opinează deputatul Iulian Bulai.

Astăzi, 11 iunie, tot USR a publicat poze de la podul de la Girov, cu mențiunea că este o altă ”bombă cu ceas”, lucru, de altfel, vizibil. Din mesajul aceluiași deputat Iulian Bulai rezultă că vor fi sesizate instituții: ”PSDPNL se fac că plouă. Baronul PSD, Arsene, ignoră. Baronului în devenire de la PNL, Lazăr, i-a mâncat pisica limba. Ambii tac și podurile se prăbușesc! USR sesizează instituții. Așa cum a făcut și în luna martie cu podul de la Luțca!”.

Acum, când există deja un precedent, este interesant de observat dacă se vor mișca lucrurile, amânate constant, și dacă după mai bine de 50 de ani, podul de la Girov va avea parte de o reparație capitală și nu de o cosmetizare. Ar fi de preferat ca o ”reabilitarea definitivă” cum a fost cea de la Luțca să nu se mai repete nicăieri, niciodată!

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.