Arsene aruncă pisica, peste Siret, în curtea lui Rotaru

2

Pe 13 noiembrie 2021, Ionel Arsene anunța, sub celebrul lui slogan ”Fapte, nu vorbe!” deschiderea traficului rutier pe podul de la Luțca: ”Măsurătorile, realizate sub acțiunea sarcinilor statice și dinamice, au dus la concluzia că podul și structura consolidată în ansamblu, prin folosirea fibrelor de carbon și a materialelor speciale, au avut un comportament normal și acest obiectiv reabilitat de către Consiliul Județean Neamț poate fi folosit în condiții de siguranță”.

N-a spus nicăieri că lucrarea n-a fost recepționată, că mai sunt necesare teste sau probe. Din seara de 13 noiembrie, până astăzi 9 iunie, pe podul care s-a făcut acordeon într-un minut, au circulat poate mii de mașini cu oameni (inclusiv copii și navetiști) care habar nu aveau că fac parte dintr-un experiment. Au aflat astăzi de la domnul președinte: ”Până la recepție, care nu a fost finalizată, urmau a fi executate alte noi teste și probe, care să confirme rezultatele testului de greutate”.

Și atunci cum ați dispus, domnule președinte, deschiderea traficului? Cum ați putut garanta pentru ”zeci de ani” o lucrarea care nici măcar nu era recepționată? De ce ați făcut ”n” postări în care ați dat impresia că verificând personal ”calitatea lucrărilor” nu este niciun risc pentru nimeni? Din rațiuni de imagine, nu?

Azi, când imaginea s-a șifonat odată cu podul, v-ați încordat și ați aruncat pisica, peste Siret, direct în curtea constructorului (de care erați tare mândru până acum) și a proiectantului: ”Constructorul, proiectantul și cei care au dat soluțiile tehnice răspund de starea podului; va fi efectuată o anchetă, pentru a afla dacă soluția tehnică a fost bună și dacă firma care a executat lucrările a respectat soluțiile din proiectul tehnic; în baza concluziilor anchetei, vinovații de acest incident vor suporta consecințele”.

Vă amintiți cumva cine a anunțat deschiderea traficului, domnule Arsene? Cum ați putut face așa ceva când știați că mai trebuie ”noi teste și probe”? Și acum sunt vinovați doar constructorul și proiectantul…Nu că n-ar fi, dar nu sunt singurii. Lucrările de mântuială au fost la un pas să ucidă, iar dumneavoastră nu v-ați cutremurat, nu v-ați simțit responsabil, ci doar v-ați grăbit să arătați cu degetul spre Rotaru (Darcons), uitând complet cine l-a abonat la zeci și zeci de lucrări publice.

Și peste toate, se mai trezește și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, să precizeze că podul trebuia finalizat în luna iulie 2022 și să dispună ”ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor”. Păi ce stadiu al lucrărilor să verifice, când ”lucrarea” e deja praf? Debordează de competență și responsabilitate decidenții de la toate nivelele și ne mai mirăm că se prăbușește țara…

Cristina Mircea

N.B. Axialul e recepționat domnule președinte? Sau e în teste până pică vreun copac peste mașini sau se prăbușește vreo bucată de mal? Că nu sunt apărări de maluri peste tot și poate nu e gata lucrarea….

 

2 COMENTARII

  1. Cine stie la ce sarcini a crezut el ca se refera cei care i-au scris textul ! Cum sa te apuci tu, un profan, sa rostesti asa chestii !? Acum folosesti termeni de gospodina, ti-a pierit talentul tehnic.

  2. Ii tremură chiloții de nu mai știe ce să scoată ca să iasă basma curată.
    Minciuna ca terapie. Doamne, Sfinte, cât îi mai suporți? Oameni arși de vii, poduri prăbușite… Barajul de la Bicaz o fi bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.