Dr. Morenciu – încă o șpagă de 20.000 de euro pentru alte 4 angajări

1

Procurorii DNA Bacău au extins cercetările și au descoperit că, în afară de cei 40.000 de euro, primiți pentru angajarea a 8 persoane, managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a mai pretins încă 25.000 de euro direct de la alți 5 angajați în timpul pandemiei care voiau să devină angajați pe perioadă nedeterminată. De la 4 dintre ei a apucat să ia banii, iar al cincilea urma să-i dea plicul chiar în ziua în care s-au făcut perchezițiile în dosarul deschis de DNA (18 mai).
”În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată, de către personalul sanitar și sanitar auxiliar. În contextul menționat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecții Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenției procurorilor anticorupție, această remitere nu a mai avut loc. Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Dr. Morenciu și asistentele Luminița Rozonschi și Elena Preda sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar cei 8 candidați care au dat mită prin intermediul Elenei Preda sunt arestați la domiciliu. După cum arată datele problemei deja e interesant de aflat câți din angajații SAJ Neamț or fi promovat concursurile pe merit.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.