Voluntarii care au asigurat succesul campaniei de sterilizări de la Bicaz

0

S-au încheiat cele două zile petrecute la Bicaz în cadrul campaniei de sterilizări gratuite pentru câini ce are loc în perioada 23 mai – 3 iunie în Neamț. Campania continuă la Pângărați (25-26 mai), Roznov (27-28 mai), Podoleni (29-30 mai) și Târgu Neamț (31 mai-3 iunie).

La Bicaz, campania a beneficiat de un succes enorm. În cele două zile (23-24 mai) s-au sterilizat 34 câini. Cu fonduri puține, cu o echipă medicală care străbate țara în lung și în lat cu clinica veterinară mobilă și cu un grup de voluntari inimoși, s-a reușit ca în perioada următoare să se prevină în Bicaz nașterea multor căței sortiți abandonului, bolilor, accidentelor. De asemenea, proprietarii au putut intra în legalitate, deoarece, conform normelor în vigoare, daca nu vă sterilizați câinele din casă sau curte, comiteți o contravenție și puteți fi sancționați cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Dacă doriți să faceți voluntariat, experiența unei campanii de sterilizări este unică. Voluntarii prezenți la evenimentul din Bicaz au demonstrat că se poate lucra în echipă, dăruind din timpul liber și din energia personală, iar acest lucru nu poate însemna decât o comunitate mai unită.

În acest sens, Asociația Bicazul Nostru, implicată în acțiune, a făcut o serie de portrete de voluntari care sperăm să îi inspire și pe alții:Gina are 21 de ani și este din Germania. Acolo e co-fondatoarea unui start-up în domeniul print-ului, iar în timpul liber își dedică viața animalelor pe care le iubește. Astfel, și-a luat concediu doar pentru a veni în România, ca voluntar în această campanie de sterilizare câini. A zburat singură, a închiriat mașină din București și a pornit spre Bicaz pentru a ne fi alături, comunicând doar în limba engleză.

 

Georgiana este din județul nostru, dar locuiește de 11 ani în Anglia. A făcut multe donații pentru asociații de ajutorare animale din România, dar în acest concediu acasă s-a implicat și fizic, participând ca voluntar pentru prima dată la o campanie de sterilizare câini.

 

 

Ingrid (stânga) este un veteran al acțiunilor umanitare și de animale în România, încă de la începutul anilor ’90. După revoluție, problema orfelinatelor ascunse a atras atenția multor oameni din străinătate, care au decis să se implice și să facă o schimbare, prin voluntariat. Astfel, Ingrid vine în România aproape anual pentru diverse acțiuni, de data asta ne-a onorat cu prezența în Bicaz la campania de sterilizare câini.

 

„Cezar este din Piatra Neamț și lucrează la spitalul județean. Timid, dar cu un car de bună-voință, s-a implicat ca voluntar în această campanie. El este mușchiul organizației, fără el nu ne-ar fi ușor să ridicăm atâția căței anesteziați, mai ales blănoșii de talie mare. Muncește din greu, aproape fără oprire și pentru asta îți mulțumim Cezar! Ești minunat!”

 

„Delia este încă în liceu iar visul ei este să devină asistent veterinar. Cu o dragoste imensă pentru animale, Delia nu are nici un strop de frică în fața blănoșilor imprevizibili, iar etica ei de muncă este inspirațională. Cu o voie-bună molipsitoare, Delia este soarele acestei campanii.”

 

„Livia este studentă la medicină veterinară în anul doi. Din dragoste pentru animale și provocări, s-a înhămat în această acțiune, fără nici o reținere. O vedem vorbind cu toți cățeii și pare că și ei îi vorbesc înapoi. Un doctor erou în devenire.”

 

„Dana și Cornel sunt doctorii noștri eroi, de la Nomad Vet. Călătorind cu clinica mobilă și lucrând sub presiune în ochii stăpânilor îngrijorați, aceștia sunt o inspirație pentru oricine are norocul să îi cunoască. Dragilor, Bicazul vă mulțumește, spor și tărie vă dorim pentru următoarele zile și campanii.”

 

 

„Davide este un italian cu suflet de român, membru al asociației Ham Piatra Neamț. Pe cât de încruntat e în poză, pe atât de amuzant și emotiv este în realitate. Viața lui personală se învârte în jurul a doi copii frumoși și a sute de câini pe care îi salvează.”

„Mirela este vocea puternică din spatele acestor campanii, legătura dintre toate aceste asociații. Știind exact care sunt drepturile oamenilor și ale animalelor, ea nu se dă în lături de la a lupta împotriva nedreptăților. Un activist adevărat și un OM de excepție.”

 

Campania este organizată de:

  • Aktionsbündnis hund aufs herz – Rumänische hunde haben ein recht auf leben (Germania).
  • Asso Mukitza (Franţa).
  • Netzwerk RumänienStreuner (Germania).
  • Spitz & Pawtners e.V. (Germania).
  • HamPiatraNeamţ – Youth For Neamt (România).
  • Asociația Negrilică (Romania).
  • Clinică veterinară mobilă: Nomad Vet Association (România).

Înscrierile se pot face la numărul 0748384043 sau prin formularul disponibil la următorul link: https://bit.ly/3K5SbDI.

Toate informațiile sunt disponibile prin intermediul acestui eveniment Facebook:

https://www.facebook.com/events/295723622660902

În campania de anul trecut s-au sterilizat 139 de câini în 5 zile. Scopul campaniei din acest an este să se ajungă la cel puțin 200 de câini sterilizați.

De ce este important să sterilizați? Sterilizându-i, veți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți, abandonului și cruzimii. Fiți responsabili!

Beneficiile sterilizării:

– Reduce riscul apariției tumorilor mamare.

– Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului.

– Împiedică apariția cancerului testicular.

– Previne apariția problemelor de prostată.

– Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului, etc.).

– Animalele sterilizate trăiesc mai mult!

 

Animalele nu trebuie să mănânce cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie de îngrijire după operație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.