Parlamentarii AUR au strâns 9.000 de dolari pentru echipa Neves

0

Articolul publicat de Ziarul Atitudinea de Neamț despre cei 11 elevi de la Colegiul Petru Rareș, care au câștigat medalia de aur la concursul NASA și nu au bani să meargă în SUA să-și ridice diplomele a ajuns în atenția liderului AUR, George Simion. El a decis să-și doneze salariul pentru echipa Neves, Dumitrina Mitrea donează și ea jumătate din salariu, dar și alți parlamentari AUR s-au alăturat acestei cauze.

Eu, de la începutul legislaturii din 2020 donez în fiecare lună 90% din salariu. Articolul scris de dumneavostră mi-a fost prezentat de colega de la Neamț, Dumitrina Mitrea. Ea a postat pe grupul nostru de parlamentari cu îndemnul să doneze fiecare cât poate, ca să strângem cei 9.000 de dolari care au mai rămas de donat și am zis că eu donez 11.000 de lei, pentru că avem ca politică națională sprijinirea tinerilor valoroși. N-o fac pentru reclamă, dar dacă n-aș anunța lucrurile astea, lumea ar spune că mint și nu donez lună de lună”, ne-a declarat George Simion.

Dumitrina Mitrea, care se află deocamdată în Creta, va face tot posibilul ca, în cursul acestei săptămâni să le dea banii copiilor.

În postarea lui George Simion de pe Facebook se vorbește însă despre o sumă pe care copiii nu o au: ”Alexandru Apostol, Ștefan Armeanu, Tudor Bărbieru, Alexandru Berea, Traian Bistriceanu, Ilinca Cristescu, David Gheorghiu, Iancu Matei Scurtu, Theodor Mihai Lupașcu, Mircea Verdeanu și Tudor Zăgărin au strâns 16 mii din cei 25 mii de dolari de care aveau nevoie. Eu le voi dona 11 mii lei, și apelului se mai alătură colegi parlamentari AUR”.

Iancu Matei Scurtu, care se afla în tren în această seară (17 mai), împreună cu alți colegi cu care a fost la București pentru vize, ne-a spus că în contul școlii sunt doar 3.000 de dolari și nu 16.000. Pentru restul, doar promisiuni încă. Și plecarea în America este pe data de 24 mai. Poate se gândesc și alți oameni mândri de performanța acestor copii, să contribuie. Mulțumiri, în numele echipei Neves, parlamentarilor AUR! Mulțumiri doamnei Dumitrina Mitrea, care a avut inițiativa!

Cristina Mircea

N.B. Articolul despre echipa Neves poate fi citit aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.