Drept la replică al consilierilor locali Liciu Iorgu Cristian, Misăilă Costel și Cozma Constantin

0

Cu privire la acuzațiile domnului primar Bogdan Țarălungă, apărute în publicația dvs, în data de 10.05.2022, transmitem către opinia publică următoarele:

Domnul primar Țarălungă are 4 mandate de primar și unul de viceprimar, în toți cei peste 20 de ani, nu a reușit să realizeze nici măcar o investiție notabilă de anvergură, fie pe fonduri județene, guvernamentale, cu atât mai puțin pe fonduri europene, comuna aflându-se printre cele mai slab dezvoltate din Neamț, cetățenii săi neputând să se bucure de un minim confort (rețea apă curentă, canalizare, rețea gaze naturale, cămin cultural, etc).

Vă aducem la cunoștință și faptul că domnul primar Țarălungă a fost sancționat de către ISC Neamt, deoarece a deschis șantierul la Școala Gimnazială Virgil Constantin Gheorghiu Războieni fără a-și elibera autorizație de construire, de asemeanea, a fost sancționat și de către Garda de Mediu, motivul fiind transportarea deșeurilor, molozului și a materialelor rezultate în urma demolărilor din școală (faianță, gresie, sobe de teracotă etc), acestea fiind transportate cu utilajele primăriei în albiile râurilor, marginea pădurilor din satele comunei noastre. Ultimul moloz rezultat din demolarea grădiniței vechi și-a găsit locul exact ca strat suport pentru aleea Monumentului, nou construită.

O altă sancțiune se regăsește în procesul verbal al Curții de Conturi Neamț, realizat în urma procedurilor de audit financiar. Această sancțiune constă în recuperarea unor sume de bani ce depășesc 1.300.000 lei. După cum se observă, domnul primar Țarălungă și-a făcut un obicei din a eluda legea, acestea fiind doar câteva exemple. Devoalarea acțiunilor ilegale și transparența consilierilor vizați și amenințati chiar în ședințele de consiliu local (citez: ”mă voi ocupa personal de fiecare în parte, dacă mai continuați… “), reprezintă adevăratele motive pentru care domnul primar încearcă să ne intimideze și să ne închidă gura, lucru care nu se va întâmpla, iar noi vom continua să dezvăluim orice ilegalitate ce aduce prejudicii comunei noastre și locuitorilor ei.

Ultima ispravă a domnului primar este cea la care face dânsul referire în articolul publicat de dvs, și anume executarea defectuoasă și de proastă calitate a lucrărilor de consolidare a Monumentului Eroilor din Parcul Central Războieni,(a se vedea filmulețul și fotografiile). Privitor la activitatea noastră de consilieri, ținem să vă aducem la cunoștință că avem foarte multe inițiative și proiecte de hotărâre, trecute prin consiliul local menite să aducă bunăstarea comunei noastre (acestea se pot regăsi pe site-ul primăriei).

Îi recomandăm domnului primar Bogdan Țarălungă să se ocupe de problemele comunei, și nu de consilierii care nu-i sunt obedienți, îi reamintim că în democrație mai există și opoziție, rolul ei fiind transparența și bunăstarea locuitorilor comunei.

Cu deosebit respect, consilierii comunei Războieni, Liciu Iorgu Cristian, Misăilă Costel, Cozma Constantin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.