Florentina Moise: ”Vorbim de o numire, dar aș fi fost foarte fericită să pot participa la un concurs”

2

Numită oficial astăzi, 21 aprilie, în funcția de inspector general al ISJ Neamț, începând cu data de 26 aprilie, Florentina Moise, ne-a declarat că este hotărâtă să schimbe lucrurile din învățământul nemțean: ”Eu aș merge mai mult pe un management participativ, cu implicarea tuturor factorilor din educație și cu altă viziune. Eu n-am nevoie nici de medalii, nici de embleme, eu vreau să vorbim despre rezultate palpabile, care să vină de la o întreagă echipă, iar echipa va înseamna colegii mei din Inspectoratul Școlar, care sunt profesioniști, cadrele didactice, managerii de școli, personalul auxiliar și, în primul și în primul rând, elevii și părinții acestora. Vreau să aducem împreună rezultate pozitive și să oferim un suport copiilor noștri, să fie orientați în carieră, să punem împreună pe picioare învățământul tehnic și dual, să ajungem să vorbim despre toate profesiile, pentru că județul Neamț nu are nevoie numai de manageri”.

Cât despre criticile legate de cariera ei în învățământ și despre faptul că a fost doar educatoare, Florentina Moise a precizat: ”Am fost un copil norocos, am urmat un liceu pedagogic, care mi-a oferit șansa de a avea un loc de muncă imediat. Din păcate, sistemul de învățământ de astăzi nu mai oferă tinerilor posibilitatea de a avea un loc de muncă după ce termină școala. Eu sunt foarte mândră, că la o vârstă fragedă, 19 ani cât aveam când am terminat liceul, am fost educatoare. Iar de la 20 de ani până la 45 de ani câți mi-a dat Dumnezeu sănătoși, am avut o evoluție firească, fără a trece peste etape în cariera mea profesională. Am fost educatoare, director de grădiniță, eram cel mai tânăr director din învățământ la vremea respectivă, și apoi profesor. Am avut șansa să particip la un concurs organizat de Ministerul Educației pentru a ocupa funcția de director al Casei Corpului Didactic Neamț, o funcție similară cu cea de inspector școlar adjunct și am demonstrat că se poate. Știu că în urma mea au rămas proiecte frumoase pentru județul Neamț și pentru copii. Am făcut proiecte cu finanțare nerambursabilă și sunt mândră că am putut implementa pentru prima dată în județul Neamț proiecte cu masă caldă pentru copii de la Stănița și Văleni, care au beneficiat până acum câteva luni de aceste facilități. În cariera didactică și în evoluția profesională a unui individ, nu se poate să fii recomandat pentru o funcție de conducere fără să te susțină CV-ul. Eu sunt foarte mândră că am putut fi o educatoare bună în Piatra-Neamț că am putut fi director al Casei Corpului Didactic, timp de aproape 9 ani de zile, cu concurs, iar unii care aruncă cu pietre ar trebui mai întâi să-și evalueze curajul dumnealor și să spună la câte concursuri au participat. Vorbim de o numire, dar aș fi fost foarte fericită să pot participa la un concurs”.

 

2 COMENTARII

  1. Așa este, toți copiii care atunci când ajung adulți se fac politicieni..au mult noroc în viață. Deci copii, lăsați cartea și intrați în politică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.