Bunicuța Ruxanda le-a arătat polițistelor cum se vopsesc ouăle în coji de ceapă

0

O bătrânică de 84 de ani, din Ruginoasa, căreia nu prea îi deschide nimeni ușa de sărbători, a fost vizitată astăzi, 21 aprilie, de o echipă de polițiste din cadrul IPJ Neamț. Le-a primit ca pe fetele ei, s-a bucurat de coșul pe care l-a primit (plin cu fructe, legume, cozonac, pască, făină, orez, ulei, carne) și le-a arătat musafirelor cum se vopsesc ouăle în coji de ceapă. Cât au clocotit ouăle în ceaunul de pe plită, bunica Ruxanda le-a povestit polițistelor despre viața ei, despre război, despre soțul care i-a murit acum 21 de ani și despre copiii plecați departe, pe care-i vede atât de rar.

”Bunicii au mereu povești de spus, cu vocea lor blândă și sufletul în priviri. Vin sărbătorile, este vremea bucurie! Vă recomandăm să le treceți pragul și să vă deschideți larg brațele”, a transmis IPJ Neamț.

”Bunica este născută în aceeași zi cu mine, pe 29 martie, la ani buni distanță. Mie mi-a răscolit amintirile, nu am apucat să o cunosc pe bunica din partea tatălui, și vizita aceasta a fost un moment de gând bun în amintirea bunicilor care nu mai sunt printre noi. Unii încă mai avem timp să îi îmbrățișăm, alții din păcate nu… Ne-a prezentat bunica fiecare locușor și obiect din casă și poza cu soțul ei, a cărui memorie este vie, prin vorbele bunicii, chiar dacă au trecut peste 20 de ani de când bunica își duce traiul singură. Din poveștile ei, am descoperit că bunica Ruxanda a fost colegă de școală cu mama unei colege de la prevenire și iarăși amintirile au venit așa, ca un izvor”,  a declarat Ramona Ciofu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.