”Curățată” de acționarii privați, Parking va prelua gestionarea parcărilor

1

Parcările din Piatra-Neamț vor fi gestionate, din nou, de societatea Parking. Aceasta este soluția primăriei pentru a depăși criza declanșată de acțiunea în instanță inițiată de Instituția Prefectului Neamț. În vederea preluării serviciului, a avut loc o ”curățare” a acționariatului Parking, fiind eliminate persoanele fizice și societățile comerciale care dețineau aproximativ 30% din acțiuni. Pe lista foștilor acționari se regăsesc persoane decedate și societăți comerciale aflate în faliment sau insolvență (lista completă – la finalul articolului).

Așadar din luna mai, Parking – societatea care a fost la un pas de desființare – va redeveni funcțională.

Aceasta a fost singura soluție găsită, pentru a evita prelungirea crizei”, a declarat primarul Andrei Carabelea. ”Nu a fost simplă nici aceasta, pentru că a trebuit să eliminăm acționariatul privat din Parking, acesta fiind impedimentul care ne-a blocat practic evoluția strategiei, așa cum o planificasem de la finalul anului trecut. Consiliul Local este acționar majoritar la Parking, mai sunt alte societăți ale primăriei, iar restul acționarilor sunt privați, inclusiv două persoane decedate și societăți care unele au ajuns în insolvență, altele în faliment, tot felul de situații ciudate. S-a depus noul act constitutiv la Registul Comerțului și așteptăm eliberarea unui act constatator care să certifice acest fapt”.

În așteptarea documentului de la Registrul Comerțului, primăria lucrează la reconfigurarea regulamentului de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor, îl va lansa în consultare publică, după care îl va aproba în procedură de urgență.

Cristina Mircea

N.B. Dacă tot s-a ”primenit” acționariatul, poate n-ar fi rău de dat puțin cu mopul și prin Consiliul de Administrație, unde există cel puțin un nume care nu se mai poate curăța printr-o altfel de ”procedură”.

 

1 COMENTARIU

  1. Nu spune nimeni ce fac cei care au depus cerere pentru loc de parcare la Primărie în aceste 2 luni de conflict. Iau procedura de la capăt la Parking? Cine le garantează că nu rămân fără loc de parcare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.