Icoana prin ochii a 100 de copii, coordonați de profesoara Mihaela Zânica

0

Sub îndrumarea profesoarei de arte vizuale Mihaela Zânica, copiii talentați de la Școala nr.1 Dumbrava Roșie, Școala ”I. Gervescu” Săvinești și Școala ”Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov, au pictat 100 de icoane, prin care au exprimat, așa cum văd ei, Intrarea Domnului în Ierusalim, Răstignirea sau Înălțarea. Lucrările vor fi expuse la Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu”, iar vernsajul va avea loc mâine, 12 aprilie, la ora 17.

Expoziția se numește – Icoana prin ochii copiilor. Sunt lucrări cu tematică Pascală, realizate de copii din clasele V-VIII. Majoritatea picturilor sunt pe suport de pânză, dar sunt și câteva pe suport de sticlă, în culori acrilice, tempera, acuarelă, unii copii au folosit chiar creioane colorate și pasteluri, am putea spune că este vorba despre o tehnică mixtă. Cei mai mulți elevi au lucrat în timpul orelor, dar unii au lucrat și acasă, au mai îmbunătățit, au mai corectat. Pentru majoritatea copiilor este prima lucrare de acest gen și nici timpul n-a fost așa lung, dar pentru început e bine. Unora le-am sugerat eu temele și au căutat singuri modele, altora le-am adus eu modele după care au lucrat, iar majoritatea lucrărilor se referă la Învierea Domnului, cea mai importantă din calendarul creștin ortodox”, ne-a declarat profesoara Mihaela Zânica.

Expoziția care se deschide mâine nu este o premieră decât din punct de vedere al tematicii. De-a lungul celor 20 de ani de învățământ, profesoara Mihaela Zânica a mai organizat diverse expoziții de Ziua Mamei, de 1 Iunie sau de Crăciun. Dar, ca în multe alte privințe, pandemia și-a spus cuvântul și a întrerupt tradiția. Alături de creațiile copiilor, mâine vor fi expuse și 3 lucrări ale profesoarei coordonatoare.

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.