Florentina Moise despre posibila ei numire ca inspector general școlar: ”M-ar onora!”

1

De vreo două săptămâni se vorbește despre schimbare la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, funcția vizată fiind cea de inspector general – ocupată de prof. Mihai Obreja (PNL). Cel mai vehiculat nume pentru înlocuirea sa este cel al Florentinei Moise (PSD), care a deținut (și) funcția de director al Casei Corpului Didactic Neamț.

Relaxat, profesorul Mihai Obreja a declarat că nu știe nimic sigur despre schimbarea lui din funcție: ”Zvonuri sunt de când am ajuns aici. Nu am emoții legate de funcții, de roluri și status”. În eventualitatea că ar pierde funcția de inspector general școlar, profesorul Mihai Obreja a spus că se va întoarce la catedră, la Colegiul Gheorghe Asachi, ”așa cum prevede decizia”.

Mihai Obreja a fost numit în funcția de inspector general în luna ianuarie a anului 2020. Între timp a împlinit vârsta de pensionare, dar a continuat să rămână în activitate.

Despre posibila ei numire în fruntea ISJ Neamț, Florentina Moise a declarat: ”Decizia aparține Ministerului Educației, încă nu știu nimic, deocamdată sunt în concediu. Zvonul a fost actual și acum două săptămâni, și acum o lună. M-ar onora dacă aș fi eu persoana nominalizată, după 24 de ani vechime în învățământ, dar aștept, posibil să fiu contactată în acest sens”.

Contrar opiniei că funcțiile de conducere din teritoriu vor fi determinate de culoarea politică a ministrului de resort, George Lazăr, președintele PNL Neamț, a declarat: ”Nu este adevărat, nu este un algoritm agreat sau stabilit ca acolo unde sunt miniștri de la un partid, acesta să fie culoarea politică a celor care sunt în funcții în zona județeană. Algoritmul care se va stabili în urma consultărilor nu va avea o legătură de cauzalitate cu culoarea politică a ministerelor, nu este obligatoriu ca acolo unde este ministru PNL să ai în județe directori de la PNL sau cum e cazul inspectoratului, general de la PNL. Dar încă nu au avut loc consultările, o să informăm la momentul oportun. Deocamdată mi se pare puțin probabil ca zvonul înlocuirii domnului Obreja să prindă contur în realitate. La momentul în care discutăm astăzi. Nu știm ce va fi peste o săptămână sau peste o lună, dar în acest moment noi nu avem o negociere în acest sens cu colegii de coaliție de la PSD”.

Cristina Mircea

 

 

1 COMENTARIU

  1. Nici chiar asa! Las-o naibii de treaba…!!! Chiar se vrea desfiintarea invatamantului nemtean???
    Nu mai avem atatia oameni de la catedra capabili? Be bune!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.